Gemeente Eijsden

Voet- en fietspad in gebruik


Op donderdagmiddag 5 augustus nam het College van B & W van de gemeente Eijsden het nieuwe voet- en fietspad naar het veerpont De Cramignon in gebruik.

De nieuw aangetreden wethouders (op de foto v.l.n.r. K.M. Wolff, S.J.M. Brouwers. F.H.M. Metsemakers en burgemeester M. Pelzer) namen fietsend het pad in gebruik.

De gemeente heeft dit fietspad laten aanleggen voor fietsers en wandelaars die gebruik willen maken van het voetveer. Vanuit de Diepstraat loopt het rechtstreeks naar de aanlegplaats van het voet- en fietsveer. Het pad is een aanwinst voor de recreatieve fietsers en wandelaars.

Het veerpont is een belangrijke verbinding tussen de knooppunten van het Belgische fietsverkeernet. Ieder jaar zet het veerpont ongeveer 40.000 mensen over. Door het aanleggen van een voet- en fietspad hoopt de gemeente Eijsden de wandelaars en fietsers die gebruik willen maken van het veerpont een nog betere toegang tot het pont te bieden. Het plan bestaat om hier over niet al te lange tijd ook een veerwachtershuisje te plaatsen.