Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Alphen aan den Rijn, 09-08-2010 o In korte tijd is een aantal bejaarden het slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc.

Op 22 juli zijn in een woning op de Bosparkweg sieraden weggenomen, op 29 juli op de Zoutmanstraat is het bij een poging gebleven en op 5 augustus is in een woning op de Anne van Burenlaan een portemonnee ontvreemd. In alle gevallen probeerden daders zich toegang te verschaffen tot de huizen van bejaarde bewoners door middel van een babbeltruc. In reactie hierop benaderen de Alphense wijkagenten vooral verzorgingshuizen om de inwoners ervan voor te lichten over hoe babbeltrucs te voorkomen.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. De bezoekers komen over het algemeen betrouwbaar over en hebben een geloofwaardig verhaal. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Advies politie De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen altijd om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.