Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 09-08-2010

Drietal aangehouden op verdenkingen van drugshandel

HOOGERHEIDE/BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondag rond 20.30 uur drie verdachten van drugshandel aan op de Antwerpsestraatweg. Agenten zagen hoe drie jongemannen met elkaar in contact kwam en er een overdracht plaatsvond.
De politie hield een 18-jarige man uit Bergen op Zoom, een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 15-jarige jongen uit Heeze aan. Uit verklaringen van de verdachten bleek dat de 15-jarige jongen, de koper, door een familielid uit de buurt was gestuurd om iets op te halen. Hij wist niet waar het om ging. De jongen was bij zijn
aanhouding in bezit van twee zakjes hennep van in totaal 5 gram. Deze zijn in beslag genomen ter vernietiging.
De 17-jarige jongen verklaarde met een vriend te zijn meegereden in dienst auto en niets af te weten van drugshandel. De 18-jarige jongen verklaarde niets te maken te hebben met drugshandel. Hij zou hebben staan praten met een bekende. Van de man is een geldbedrag in beslag genomen.
Na verhoor zijn de drie in vrijheid gesteld. De politie maakt dossier op.

Jongen aangehouden in verband met brandstichting

KLUNDERT: De politie hield maandagochtend een 16-jarige jongen uit Klundert aan voor betrokkenheid bij brandstichting. De jongen wordt ervan verdacht een aandeel te hebben gehad in een brandstichting begin juli. Het gaat om een brand in een leegstaande boerderij aan de Noordschans. Een getuige zag twee jongens op een scooter wegrijden bij de locatie van de brand.
Onderzoek van de politie leidde naar de 16-jarige jongen. Hij ontkende bij verhoor iets te maken te hebben met de brand. De jongen is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt autobrandstichtingen

ROOSENDAAL: Politie en brandweer kwamen in de nacht van zondag op maandag in actie bij meerdere brandstichtingen in de wijk Minnebeek Watermolen. Om 03.10 uur bleken er aan de Abeelenberg twee voertuigen in brand te zijn gestoken. Rond dezelfde tijd kwam er een melding vanaf de Bandeliersberg dat ook hier een auto in brand stond. De auto stond onder een rieten kap, die gelukkig geen vlam vatte, omdat de politie de bewoners op tijd wakker kon maken.
Op de Buitenberg ontstond rond dezelfde tijd brand in een auto, die onder een carport stond. Hierdoor ontstond schade aan de carport. Ook liepen auto's die in de directe omgeving geparkeerd stonden schade op. De politie heeft van de gedupeerden aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. Getuigen die iets is opgevallen rond het tijdstip van de branden wat mogelijk iets te maken kan hebben met deze zaak worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844.

Auto weg bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Zondag is er tussen 01.30 uur en 09.40 uur ingebroken in een woning aan het Lamsoor. De daders kwamen via gaatjesboren in een raam binnen en namen binnen onder andere autosleutels mee. Met behulp van deze sleutels werd de bijbehorende zwarte Audi A5 met kenteken TBB-ER-900 weggenomen. De politie heeft van de gedupeerde aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-08-2010 16:16 | © Regio Midden en West Brabant |