Plan Nederland

Overstromingen in Pakistan blijven zich uitbreiden

09 augustus 2010

De ernstige overstromingen in Pakistan blijven zich naar het zuiden uitbreiden. De stad Muzafargarh is inmiddels geëvacueerd en de steden Karachi en Hyderabad bereiden zich voor op het ergste: de weerberichten voorspelen voor de komende 36 uur nog meer regen.

De overstromingen hebben al meer 1.700 levens geëist. Ruim 4,5 Pakistanen zijn getroffen door de ramp, 70 procent van hen zijn vrouwen en kinderen.

Plan steunt in het rampgebied zo'n 13.000 getroffen families met onderdak, voedsel, veilig drinkwater en gezondheids- en hygiënekits. De opvangkampen in de getroffen regio raken inmiddels overvol door de instroom van duizenden nieuwe ontheemden. Hulpverleners van Plan maken zich ernstige zorgen over de snel verslechterende situatie in de kampen. Er is onvoldoende onderdak, vooral voor vrouwen en kinderen, en er zijn te weinig sanitaire voorzieningen. Vluchtelingen zitten opeengepakt op een paar vierkante meters.

Plan is nu bezig zoveel mogelijk noodtoiletten te installeren. Ook heeft Plan recreatiekits voor de kinderen, met speelgoed en leermiddelen. In samenwerking met de andere hulporganisaties bereid Plan zich voor op de voorspelde overstromingen in de provincie Sindh. De distributie van voedsel, drinkwater en gezondheids- en hygiënekits gaat ondertussen gewoon door.

Help ook

De mensen in Pakistan hebben uw hulp hard nodig.

Koop nu een noodpakket in de webwinkel van Plan Nederland. Met uw bijdrage helpt Plan waar dat het hardste nodig is. Plan zorgt voor gezondheids-en hygiënekits, veilig drinkwater, voldoende eten de bescherming en opvang van de kinderen, in 3 regio's van Zuid-Punjab en 3 districten in de provincie Sindh.

Elke bijdrage helpt en is van harte welkom!

Stort op ING 8800, onder vermelding van Noodfonds Pakistan ""