Gemeente Helmond


Energiebesparing in Helmondse Apostelwijk

Leden van de projectgroep Attentie Buurtpreventie Apostelwijk zijn samen met de gemeente Helmond een energiebesparingsproject gestart.

Bij dit project wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot energiebesparing bij 57 woningen in de wijk. De resultaten worden in het najaar gepresenteerd tijdens een zogenaamd Energiecafé.

E-team

Het energiebesparingsproject is opgezet door het E-team van de projectgroep Buurtpreventie in samenwerking met de gemeente Helmond. De reden van het project is dat energiebesparing tegenwoordig een heikel punt is. Zeker gezien de stijgende energielasten en dus hogere woonlasten.

Energie Prestatie Advies

Van de 57 woningen die in deze actie worden betrokken, zijn vier woningen voorzien van een zogenaamd Energie Prestatie Advies (EPA-advies). Dit advies zet precies op een rij welke maatregelen in een woning of gebouw een optimale besparing geven op de energierekening en tegelijkertijd zorgen voor meer wooncomfort en een gezonder binnenklimaat. Ook worden bij dit onderzoek direct adviezen aan de bewoners verstrekt voor energiebesparend gedrag.

Energiecafé

De resultaten van het energiebesparingsproject worden in het najaar gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens een zogenaamd Energiecafé. De bewoners van de 57 woningen worden hiervoor nog persoonlijk uitgenodigd.

* Lees meer over het energiebesparingsproject in de Apostelwijk