Watersportverbond - KNWV

Verbond en Kernploegcoach Coster niet samen verder

maandag 9 augustus 2010

Het Watersportverbond beëindigt de samenwerking met kernploegcoach Dick Coster. Dick Coster is coach van zeilers Sven en Kalle Coster.

Tijdens de wereldkampioenschappen in de Olympische 470 klasse, van 9 tot en met 18 juli in Scheveningen, eindigden Sven en Kalle Coster als zesde. Doelstelling was een derde plaats. In een gesprek na afloop van het WK werd Team Coster door technisch directeur Hans Bouscholte van het Watersportverbond een keuze voorgelegd. Verder in de Delta Lloyd Kernploeg zonder coach Dick Coster of als team bij elkaar blijven maar dan niet in de kernploeg.

Team Coster heeft besloten dat ze tijdens het ISAF World Cup evenement âSail for Gold 2010â van 9 tot en met 14 augustus in Weymouth, Engeland zonder coach zullen varen. Het Watersportverbond gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe permanente coach die de heren 470 teams in de Delta Lloyd Kernploeg naar het allerhoogste niveau brengt. De zeilende broers geven hierbij hun input.

De Costers kenden tot dusver geen sterk seizoen. De broers werden geplaagd door blessures. Daarnaast was het team ook bezig veranderingen door te voeren binnen het team op het gebied van samenwerking en communicatie.