Politie Zeeland


---

1449-2010 Inbraak in sportcomplex in Koewacht
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in het kantoor van een sportcomplex aan de Berlaersstraat in Koewacht.
Men kwam het kantoor binnen door het vernielen van een ruit. Er werd een kluis met daarin enkele honderden euro's gestolen.

1450-2010 Diefstal van bedrijfsterrein, Goes
Van een bedrijfsterrein aan het Geldolozepad in Goes werden afgelopen weekend een ladder en handgereedschap gestolen.
De ladder heeft een waarde van enkele honderden euro's; de waarde van het handgereedschap is onbekend.

1451-2010 Politie haalt hond uit auto, Sluis
Op de Garenmarkt in Sluis is maandagmiddag door de politie een hond uit een Belgische auto gehaald. De auto stond, met dichte ramen, in de volle zon op het parkeerterrein.
Nadat op het politiebureau de melding binnenkwam, zagen agenten ter plaatse de hond in de laadruimte liggen, waar het heel erg warm was want alle ramen waren nat van het vocht. De hond was er dan ook zeer slecht aan toe. Besloten werd om de ruit van de achterdeur in de slaan, maar de achterdeuren waren niet te openen. Hierop werd een raam aan de bestuurderszijde ingeslagen. De hond kon uiteindelijk via de passagierskant uit de auto worden gehaald. Eenmaal uit de auto bleek dat het beest niet meer op zijn poten kon staan, met emmers water werden daarom de poten gekoeld. Kort daarna kwamen de eigenaren, een Belgisch echtpaar uit Aalst bij de auto terug en bleek dat de hond van 11.45 tot 15.00 uur in de afgesloten auto, met een temperatuur tussen 40 en 50 graden, had gelegen. Het dier werd opgehaald door de dierenambulance en door een dierenarts onderzocht. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd, waarin hij aangaf dat hij het heel erg vond dat dit gebeurd was. Daarna is de hond teruggegaan naar de eigenaar; deze kreeg een boete van driehonderd euro. Ook de onkosten van de dierenambulance en de dierenarts, een bedrag van in totaal honderd euro, moest de man betalen. De hond, waarvan alleen bekend is dat het een jachthond is, heeft aan de zeer warme uurtjes geen nadelige gevolgen overgehouden en zal binnen een paar dagen geheel hersteld zijn.





Politie Zeeland