Ingezonden persbericht

Monday Night Music Club viert

twee dagen lang achtjarig bestaan

EMMEN - De Monday Night Music Club bestaat acht jaar. Dat zijn meer dan 400 open sessions, die zijn bezocht door honderden musici, zangers en zangeressen uit Emmen, Zwolle, Groningen, Assen en ver daarbuiten en duizenden muziekliefhebbers.

Het achtjarig bestaan is natuurlijk reden voor een feestje. Een dubbel feest zelfs, want op maandag 9 augustus wordt er tijdens de reguliere Monday Night Music Club (MNMC) in café De Brasserie uitgebreid bij stilgestaan en een dag later op dinsdag 10 augustus tijdens het wielercriterium Rabobank Gouden Pijl staat de vaste band, aangevuld met tal van gastartiesten, op het podium op het Marktplein tussen 12.00 en 01.00 uuur 's nachts.

De Monday Night Music Club ontstond op het Marktplein in Emmen na een uit de hand gelopen muzikantenfeestje. De initiatiefnemers, Marco Geerdink en Robert van der Lippe, hebben een muzikaal concept gesmeed, dat ook na acht jaar nog steeds als een huis staat.

"Jong, oud, groot, klein en meer of minder talentvol. Iedereen is welkom", zegt Robert van der Lippe. "De gemeenschappelijke deler is muziek maken en beleven. De enige taal die, wereldwijd, ongeacht rang, stand of afkomst iedereen aanspreekt."

De basis van de Monday Night Music Club vormt de huisband die ondertussen ook al weer acht jaar lang samenspeelt. Van der Lippe: "Iedere deelnemer van de MNMC wordt dan ook muzikaal op zijn of haar wenken bediend. Zo kunnen ze rekenen op de vakkundigheid van bassist Guus Strijbosch (onder andere Time Bandits), drummer Marco de Lange (Papa di Grazzi) en allround gitarist, Douwe Sterkenburgh. Bezoekers kunnen iedere maandagavond genieten van een muzikale reis door tijd en ruimte. Natuurlijk wordt er ook ruimte geboden aan singer/songwriters, duo's, trio's of complete bands om zich te presenteren."

Op maandagavond 9 augustus geven tal van muzikanten die in de afgelopen acht jaar op het podium van MNMC stonden acte de présence. "Maar er is altijd ruimte voor spontane interactie zoals dat bij ons normaal is."

Normaal is ook dat de toegang altijd gratis is. Het achtjarig bestaansfeestje begint om 21.00 uur in café De Brasserie in Emmen.