Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 4 augustus 2010

Tijdelijke afsluiting Tooroplaan

Door: Afdeling Communicatie

Op 9 augustus begint aannemer NTP-Infra Zevenaar met groot onderhoud en een reconstructie van de Jan Th. Tooroplaan. Het betreft het gedeelte tussen de rotonde met de Bovenbuurtweg en het kruispunt met de Dr. Willem Dreeslaan. Ook wordt er op het kruispunt met de Rembrandtlaan een verkeersregelinstallatie (VRI) vervangen, terwijl er op het kruispunt met de Nieuwe Maanderbuurtweg een nieuwe VRI wordt aangebracht.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase begint op 9 augustus en moet 20 augustus gereed zijn, de tweede fase begint 23 augustus en duurt tot medio oktober.

Verkeersmaatregelen en openbaar vervoer 9 augustus tot 20 augustus In de eerste fase wordt het gedeelte van de Tooroplaan tussen de rotonde met de Bovenbuurtweg en de Rembrandtlaan voor alle verkeer afgesloten. In dit wegvak worden dan reparaties verricht aan het asfalt en de bushalten.
In deze eerste fase, wanneer de scholen nog vakantie hebben, worden de lijnbusdiensten omgeleid via de Zandlaan en de Frans Halslaan. De shuttlebus rijdt dan direct door naar Wageningen. Vanaf de Stadspoort naar het ziekenhuis wordt tijdelijk door Veolia een pendelbusje ingesteld. Het verkeer vanuit de Maandereng richting Tooroplaan kan in deze fase nog linksaf via de westzijde van de Tooroplaan aan- en afrijden.

Verkeersmaatregelen en openbaar vervoer vanaf 23 augustus

Vanaf 23 augustus tot 15 oktober is er over de hele Tooroplaan tussen de rotonde en de Dr. W. Dreeslaan geen verkeer meer mogelijk, uitgezonderd de lijnbusdiensten. Deze bussen worden door middel van verkeerslichten door het werk geloodst. De weg is voor overig verkeer volledig afgesloten.
In deze periode worden gefaseerd werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden bestaan uit het verder klaarmaken van de nieuwe verharding in de bushalten, het verwijderen van asfalt, het verplaatsen van lichtmasten, het reconstrueren van de weg tussen de Rembrandtlaan en de Nieuwe Maanderbuurtweg, het plaatsen van VRI's, het opnieuw aanbrengen van asfalt en het aanbrengen van belijningen en markeringen.

Gedurende de gehele uitvoeringsperiode wordt het verkeer omgeleid over de Frans Halslaan en de Van Balverenweg in Bennekom e.a. Het verkeer wordt op meerdere plekken in Ede attent gemaakt op de afsluiting en doorverwezen naar de omleidingsroutes.

Inlichtingen

Voor vragen over de uitvoering ter plaatse kunt u het beste contact opnemen met de opzichter, de heer Jos Mulder, via (06) 533 32 439 of jos.mulder@ede.nl. Voor overige inlichtingen kunt u bellen of mailen met de projectrealisator, de heer Rik van Duin, (0318) 68 02 57 of rik.van.duin@ede.nl.