Ingezonden persbericht


Gemeente Overbetuwe kiest voor midoffice-oplossing van PinkRoccade Local Government

Gemeente zet volgende stap in efficiënte dienstverlening met Klant Contact Centrum en Zaakgericht Werken

Eindhoven, 9 augustus 2010 - De Gelderse gemeente Overbetuwe kiest na een aanbesteding voor De Complete MidOffice®-oplossing van PinkRoccade Local Government. De gemeente zet deze oplossing in voor het verder verbeteren van de dienstverlening aan burgers en bedrijven en een efficiëntere bedrijfsvoering bij het afhandelen en raadplegen van zaken.

Overbetuwe koos na een openbare aanbesteding voor CiVision Makelaar Services, CiVision Zaakafhandeling en CiVision MakelaarZakenmagazijn. "We hebben voorafgaand aan de aanbesteding een grondig pakket van eisen geformuleerd, waaraan de leverancier moest voldoen", zegt Jan Druijff, Facility Manager bij de gemeente Overbetuwe. "Vervolgens hebben we de aanbiedingen van leveranciers samen met verschillende, direct betrokken gebruikers nauwkeurig beoordeeld. Daaruit kwam naar voren dat de oplossingen van PinkRoccade Local Government het beste aansloten bij onze eisen. Het bedrijf heeft een integrale midoffice-oplossing die het bedrijf heeft, met bewezen koppelingen naar andere applicaties binnen onze gemeente. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit een toekomstvaste oplossing is, die ons helpt bij het realiseren van onze visie op de dienstverlening in de komende jaren." Overbetuwe zet al sinds 2002 sterk in op het digitaliseren van de interne processen.

De oplossingen die Overbetuwe dit jaar implementeert, zijn onderdeel van De Complete MidOffice® van PinkRoccade Local Government. Deze totaaloplossing is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een groot aantal gemeenten en partners binnen de Midoffice Community (MOC). De Midoffice Community telt inmiddels ruim zeventig gemeenten en tien leveranciers die gezamenlijk werken aan vernieuwing van publieksdienstverlening.

De gemeente Overbetuwe werkt naar tevredenheid met het contentmanagementsysteem van Green Valley en met het documentair-informatiesysteem van BCT. De midoffice-oplossing van PinkRoccade Local Government sluit hier naadloos op aan. Hierdoor kan Overbetuwe al haar gemeentelijke diensten digitaal via de website aanbieden. Daarnaast is het mogelijk om diensten ook via andere kanalen in te dienen. "Wij kunnen nu meters maken met Zaakgericht Werken en gemeentebreed zaak- en persoonsgegevens ontsluiten via het Klant Contact Centrum. Onze medewerkers kunnen in één oogopslag de actuele situatie van de klant zien", aldus Druijff. Alle persoonsgegevens en lopende zaken worden in één scherm getoond, inclusief de bijbehorende (bron)documenten uit het documentair-informatiesysteem. Door gebruik te maken van de al aanwezige oplossingen, zoals het documentair-informatiesysteem, het gegevensmagazijn en het contentmanagementsysteem, zijn bestaande investeringen niet voor niets gedaan.

De midoffice-oplossing van PinkRoccade Local Government voldoet aan alle open standaarden voor overheidstoepassingen zoals vastgesteld en bewaakt door het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Het bedrijf werkt bij Overbetuwe nauw samen met verschillende MOC-partners, waaronder Green Valley en BCT.

Hans Bijlsma, commercieel directeur van PinkRoccade Local Government, is enthousiast over de keus van Overbetuwe. "Deze gemeente loopt al jaren voorop op het gebied van elektronisch-documentbeheer. Door dit nu te combineren met onze midoffice-componenten, is de gemeente in staat de dienstverlening aan burgers en bedrijven verder te digitaliseren. Klanten èn gemeente profiteren van een betere en snellere dienstverlening die de gemeente op een efficiënte en effectieve manier levert."

###

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt haar uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfsoftwareproducten en diensten. Het aantoonbare succes van De Complete MidOffice©, CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen en de Gemeentelijke Servicebus is daar de illustratie van. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van haar unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt.




Ingezonden persbericht