Ingezonden persbericht



LIVE OP EUROSPORT: EK ZWEMMEN IN BOEDAPEST

Op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen, komt de Europese zwemtop in Boedapest bij elkaar om daar het Europees eremetaal te bevechten bij het wedstrijdzwemmen, sychroonzwemmen, schoonspringen en open water zwemmen. Eurosport en Eurosport HD zijn er bij met live-verslaggeving en 'pool talk'.

Rechtstreeks vanuit de hoofdstad van Hongarije doen Eurosport (en haar high definition simultaanzender) van 9 tot en met 15 augustus uitgebreid verslag van de 30ste editie van dit spetterende kampioenschap. De haaienpakken zijn verbannen en dus bepalen, als vanouds, alleen nog mentaliteit, techniek, spierkracht en tactiek wie de besten zijn.

Namens België maken Kimberly Buys en Elise Matthysen kans op finaleplaatsen. Buys gaat voor een medaille op de 50 en 100 m. vlinder; Matthysen voor een plek in de finale van de 100 m. school. Door de afzeggingen van Marleen Veldhuis, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo, moet Nederland het vermoedelijk hebben van Sebastiaan Verschuren (200 m. vrij), Robin van Aggele, Lennart Stekelenburg (beide 50 m. school), Joeri Verlinden (50 en 100 m. vlinder) en Nick Driebergen (50, 100 en 200 m. rug).

Eurosport's on site teams produceren interviews, vooruitblikken en reportages en topconsultants geven, dagelijks rond 18:30 uur, hun mening in 'Pool Talk Live'. In zwemshow 'Pool Talk' neemt Eurosport daarnaast een innovatieve duik in het privéleven van de Europese zwemtop. Eerste gast is Alain Bernard, de Franse Olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag.

Het commentaar bij de beelden komt van Bert Sitters en Wessel Zimmermann.