TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-08-2010

Televisie
AMIKA
Uitzending maandag 9 augustus
Z@PP - 18.00 uur

NIEUWE AVONTUREN IN TWEEDE SEIZOEN AMIKA

Na het succes van het eerste seizoen van AMIKA, de populaire soapserie voor jongeren van 6 tot 12 jaar, zendt de TROS vanaf maandag 9 augustus het tweede seizoen uit op Z@PP. De afleveringen van het tweede seizoen zitten opnieuw boordevol humor, avontuur en romantiek. De hoofdrolspelers in de serie blijven het paard Amika, stalhulp Merel De Ridder en de familie de La Fayette. Al duiken er ook nieuwe personages op, waaronder Saskia: de tante van Merel.

In de laatste aflevering van het eerste seizoen was te zien hoe Merel de Lentejumping won. Na haar overwinning krijgt Merel, en niet Marie-Claire, een aanbieding van de chique Engelse rijschool The Royal Academy. Merel mag een toelatingsproef rijden voor een rijopleiding van zes maanden. Ze begint hard te trainen en krijgt de steun van Herbert de La Fayette. Maar tijdens Merels toelatingsproef loopt het mis. Amika valt en raakt levensgevaarlijk gewond.

In het nieuwe seizoen is te zien dat Marie-Claire maar kan moeilijk verkroppen dat Merel na de Lentejumping alle aandacht krijgt. Om haar vader Herbert ervan te overtuigen dat ze ook tot heel wat in staat is, gooit Marie-Claire het over een andere boeg. Ze zet alles op alles om een zangcarrière op te bouwen. Bovendien duikt er een nieuwe liefde op in haar leven. Ze wordt tot over haar oren verliefd op de zoon van een Engelse familievriend. Deze stoere, gedisciplineerde kostschooljongen is zo knap dat niet alleen Marie-Claire voor hem valt. Ook Hedwig ziet hem zitten en dat zorgt voor een strijd tussen de twee Z-girls. Het leven van de derde Z-girl wordt een stuk interessanter wanneer ze haar grote idool, Barry Palerma ontmoet. Al lijkt die een geheim met zich mee te dragen.

Nieuw personage Saskia, de tante van Merel
Saskia is de tante van Merel en de zus van Merels overleden moeder Sofie. Ze woont in het buitenland, maar komt nu een tijdje bij Merel en haar vader logeren. Merel is heel blij met haar komst, want Saskia is een leuke tante. Ze heeft voor elk probleem een oplossing en bij haar mag alles. Ook is ze een beetje prettig gestoord, ze komt steeds met gekke ideeën aan. Maar bovenal is Saskia altijd vrolijk en staat ze klaar voor Merel. Dat komt goed uit, want Merel werkt zich in de nesten wanneer haar vader nog steeds niet wil dat ze rijdt en ze een toelatingsproef voor The Royal Academy mag doen. De rol van Saskia wordt vertolkt door de Vlaamse actrice Nathalie Wijnants, vooral bekend van de TV-serie Thuis.

Voor meer informatie: www.tros.nl/amika




TROS