Ingezonden persbericht


KARMA TO BURN SUPPORT VAN MONSTER MAGNET IN DE MELKWEG

De instrumentale stoner / desertrockband Karma To Burn zal op 9 augustus het voorprogramma van Monster Magnet in de Melkweg verzorgen. Na een pauze van zeven jaar is de band sinds vorig jaar weer bij elkaar en onlangs brachten ze hun vierde studioalbum uit: Appalachian Incantation. Voor liefhebbers van het zwaardere psychedelische gitaarwerk is deze dubbelslag verplichte kost.

Karma To Burn bracht hun eerste album uit in 1996 en vestigde zich meteen in de (stoner)rockscene. Karma begon als instrumentale band maar werd door hun label gedwongen om voor het titelloze debuutalbum een vocalist aan te trekken. Niet veel later werd de zanger weer aan de kant gezet en kon Karma To Burn uitgroeien tot een van de belangrijkste instrumentale rockbands. Nog twee albums volgen en in 2002 ging de groep uit elkaar. Sinds 2009 is de band weer bij elkaar en in het najaar lieten ze in de kleine zaal van 013 al horen helemaal terug te zijn. Eind april verscheen het vierde album: Appalachian Incantation. Het album gaat verder waar de band in '02 stopte en staat opnieuw vol met spannende, gelaagde composities vol scheurende en kreunende gitaren. De tracks zijn instrumentaal, op twee na. op deze tracks zijn respectievelijk Year Long Disaster's Daniel Davies en John Garcia (oud zanger van Kyuss) te horen. De productie is in handen van oud Kyuss-bassist Scott Reeder. Ouder wets degelijke stoner!

Monster Magnet is sinds de jaren '90 een van de meest succesvolle en invloedrijke stoner rockbands. Hun typische geluid gaat van 70's hardrock naar psychedelica en van heavy metal naar spacerock. Met Dave Wyndorf als charismatische frontman staat de band live voor moddervette over-the-top rockshows. Een nieuw album wordt later deze zomer verwacht.

Monster Magnet / Karma To Burn
maandag 9 augustus | 20:00 uur | ¤ 20,00 + lidm | Melkweg, The Max | vvk geestart. Meer info op http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?artikelid=176105