Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

HILARISCHE SITUATIES IN MR. BEAN

ANIMATIESERIE VANAF 9 AUGUSTUS OP NICKELODEON

Amsterdam, 6 juli 2010

Wie kent 'm niet: Mr. Bean. Hij is grappig, onhandig, soms egoïstisch, vindingrijk en komt regelmatig in hilarische situaties terecht bij het uitvoeren van taken die een normaal persoon nauwelijks tot geen moeite zouden kosten. Om uit de problemen te komen verzint Mr. Bean steeds originele en veelal komische oplossingen. Dat wordt lachen geblazen vanaf 9 augustus op Nickelodeon! De animatieserie Mr. Bean is gebaseerd op de populaire Britse televisieserie over het komische personage Mr. Bean, vertolkt door de internationaal bekende acteur en komiek Rowan Atkinson. De personages uit de echte serie zijn Mr. Bean, Irma Gobb, Teddy en de mysterieuze bestuurder van het driewielig lichtblauwe busje. De toegevoegde personages in deze animatieserie zijn Mrs. Wicket, de huisbazin van Bean, samen met haar gemene kat Scrapper.

Verwacht in deze serie overigens geen uitgebreide dialogen, meestal hoor je Mr. Bean, net als in de originele serie, alleen wat kleine geluidjes maken of mompelen. Alle geanimeerde acties van Bean zijn naar het idee van Atkinson zelf.

De personages
De personages die in de serie een grote rol spelen naast Mr. Bean zijn, in het kort omschreven: Teddy is het schriele teddybeertje van Mr. Bean en Irma Gobb is de vriendin van Mr. Bean. Hoewel ze in de originele versie meestal gefrustreerd is om het onhandige optreden van haar vriend, is Irma in de animatieserie eerder een vrouwelijke versie van Bean. Mrs. Wicket is de strenge en irriterende huisbazin van Mr. Bean. Ze heeft een kat genaamd Scrapper. Mr. Bean woont op de eerste verdieping en Mrs. Wicket op de begane grond. Scrapper is de rossige en gemene kat met één oog van Mrs. Wicket.

Mr. Bean: vanaf 9 augustus iedere schooldag om 18.25 uur en op zaterdag en zondag om 07.50 uur op Nickelodeon.

www.nickelodeon.nl

-EINDE BERICHT-