Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Woninginbraak                                |

Tussen vrijdag 6 augustus en zondag 8 augustus is er ingebroken in een woning aan de Varsseveldseweg in Doetinchem.


De inbraak is zondag 8 augustus ontdekt. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De hele woning werd overhoop gehaald. De buit bestond uit computerapparatuur. De politie is een onderzoek gestart.


Tips


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

|     |Terborg - Oplettende getuige voorkomt diefstal            |

De politie heeft zondagmiddag 8 augustus een 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een getuige zag dat de man een portemonnee uit een auto wegnam op de IJsselweg in Terborg. De man kon worden overgedragen aan de politie.


De politie kreeg omstreeks 16:20 uur de melding dat de man een portemonnee uit een auto had ontvreemd bij een supermarkt aan de IJsselweg. Een 22-jarige vrouw zette een kratje bier in haar auto met daarboven op haar portemonnee. Op het moment dat de vrouw haar boodschappenkarretje weg ging zetten, zag de 49-jarige kans om de portemonnee uit de auto te halen. Dit werd gezien door een oplettende getuige die de man hierop aansprak.
Hij kon hem ophouden en aan de politie overdragen.


De 49-jarige man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt voor de diefstal. Bij controle bleek dat hij nog boetes had openstaan. Hij kon het bedrag niet betalen, waarop hij is ingesloten om een vervangende straf uit te zitten.

|     |Doetinchem - Man betrapt op balkon van woning             |

De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus een 28-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man stond op een balkon van een woning aan de Hamburgerstraat en werd betrapt door een bewoner. Dankzij een goed signalement kon de politie de man even later bij een tankstation aanhouden.


De politie kreeg omstreeks 04:30 uur de melding van een bewoonster van de Hamburgerstraat. De vrouw had de man even daarvoor op haar balkon gezien nadat zij gestommel had gehoord. De man ging er direct vandoor. Dankzij een goed signalement kon de politie de man even later aanhouden bij een tankstation aan de Europaweg. Hij bleek in het bezit van inbrekerswerktuig. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


De politie onderzoekt of de man betrokken is geweest bij een inbraak in een woning aan de Potgieterstraat eerder op de avond. De melding van deze inbraak kwam omstreeks 23:45 uur bij de politie binnen. Een onbekende man kwam via het balkon de woning binnen en werd overlopen door de bewoner. Hij ging er zonder buit vandoor.

|     |Aalten - Gereedschap ontvreemd uit schuur                 |

Tussen zaterdag 7 en zondag 8 augustus is er ingebroken in een schuur bij een bedrijf aan de Lichtenvoordsestraatweg in Aalten. Er is gereedschap ontvreemd.


De inbraak werd zondag ontdekt. Er is onder meer een compressor meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Terborg - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed         |

De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige snorfietser uit Etten. De man reed onder invloed van alcohol over de Slotheuvelweg in Terborg.


Surveillerende agenten reden omstreeks 01:05 uur over de Slingerparallel richting Ulft en zagen de snorfietser rijden. De man werd op de Slotheuvelweg aangesproken en bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eibergen, Borculo en Lochem - Visserijcontrole            |

De politie heeft zondagochtend 8 augustus een controle uitgevoerd op de visserijwet. Dit werd gedaan langs de Berkel in Eibergen, Borculo en Lochem. Er zijn twee overtredingen geconstateerd.


De controle is van 09.00 uur en 12.00 uur gehouden langs de Berkel in samenwerking met buiten gewoon opsporingsambtenaren (BOA's). In totaal zijn er 39 vissers gecontroleerd op het bezit van de vereiste papieren (vispas en bijbehorend boekje). Twee personen waren niet in het bezit van de vereiste documenten.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --