Ingezonden persbericht


TiasNimbas en Amsterdam Bright College starten opleiding met bedrijfsleven Innovatief programma brengt wetenschap en bedrijfsleven bij elkaar op Zuidas

TiasNimbas Business School (Universiteit van Tilburg) en Amsterdam Bright College (Vrije Universiteit Amsterdam) starten in november 2010 een uniek vijfdaags programma voor senior managers: Building Superior Performance (BSP). BSP is gericht op de belangrijkste uitdagingen van het moderne bedrijfsleven zoals de impact van voortdurende digitalisering en het leiden van veranderingen in steeds complexere omstandigheden. Het programma brengt topmanagers van diverse bedrijven bijeen met gerenommeerde hoogleraren van verschillende universiteiten en business schools in binnen- en buitenland (o.a. INSEAD en London Business School), om zo deze uitdagingen te doorgronden en hanteerbaar te maken.

Het nieuwe programma is mede ontwikkeld door Rabobank, Yacht, ING en ABN AMRO. De co-creatie met het bedrijfsleven komt naast de inhoud en opbouw van het programma ook tot uiting in de opleidingsloca ties. De vijf verschillende opleidingsdagen worden namelijk bij vijf participerende bedrijven rondom de Zuidas in Amsterdam gegeven.

Praktische tools en actieve netwerken
"Traditionele programma's hebben vaak de disciplines als vertrekpunt en niet het probleem of uitdaging. Doordat wij het bedrijfsleven intensief betrekken bij de ontwikkeling en inhoud van het programma bieden we niet alleen kennis, maar ook praktische hulp aan managers bij hun dagelijkse uitdagingen en kunnen ze daarnaast leren van de best practices van andere bedrijven. Naast het verwerven van innovatieve inzichten en praktische tools draagt BSP bij aan het verstevigen van het netwerk van alle betrokkenen. Een concept dat volledig past bij het karakter van onze huidige economie", aldus Ramon O'Callaghan, Dean van TiasNimbas.

Business meets academia
Rick Harwig, oud-Chief Technology Officer van Philips, draagt als thought leader bij aan de inhoud van het programma. "Ik ben een groot voorstander van het verbinden over grenzen heen, zoals een betere samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven. Building Superior Performance is hiervan een uitstekend voorbeeld. Juist door die samenwerking krijgt innovatie een impuls die van levensbelang is voor onze kenniseconomie", zegt Harwig.

Interactief leren
Het opleidingsprogramma is naast de vooruitstrevende samenwerking met bedrijven ook een voorloper op het gebied van interactief leren. "Binnen de modules worden recent ontwikkelde inzichten en theorieën besproken, interactieve discussies gevoerd met participanten en is er ruimte voor intervisie en momenten van reflectie in kleine groepen. Hierdoor wordt de toepasbaarheid van de opgedane kennis extra versterkt", aldus Hans de Sonnaville, Academic Director van Amsterdam Bright College.

Programma (volledig programma bijgevoegd)

Afbeelding 3.png

Over TiasNimbas
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters (MA/MSc) en Executive Master-programma's aan als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. Het motto van de business school, 'Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. www.tiasnimbas.edu

Over Amsterdam Bright College
ABC is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO en de VU Amsterdam. Het wordt mede gedragen door founding partners Gemeente Amsterdam, VU Medisch Centrum, ING Bank, Nuon, KPMG, Schiphol Group, Heineken, Yacht, Multi Vastgoed, Ymere en Vesteda. Het doel is permanente ontwikkeling en samenwerking te realiseren tussen 'denkers en doeners', de academische wereld en het bedrijfsleven en biedt op maat gesneden opleidingsprogramma's aan op de Zuidas. Het initiatief staat onder leiding van Academic Director dr. Hans de Sonnaville. www.amsterdambrightcollege.nl