Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Man aangehouden op bouwterrein | |
De politie heeft zondag 8 augustus rond het middaguur een 42-jarige Apeldoorner aangehouden die zich op een afgesloten bouwterrein bevond aan de Molenstraat-centrum.


Een getuige had de man gezien en de politie gebeld. De 42-jarige man werd met een ijzeren buis aangetroffen bij een opslagcontainer. Hierop is hij aangehouden voor het zich bevinden op verboden grond. De man bleek twee containers te hebben opengemaakt, maar had vermoedelijk nog niks van waarde gevonden. De man had geen sloten of deuren geforceerd. Hij had nog wel een illegaal mes in zijn bezit, hier deed hij vrijwillig afstand van. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

|     |Apeldoorn - Vernieling winkelruit verijdeld               |

Een alerte getuige heeft zondagavond 8 augustus vermoedelijk een inbraak in een supermarkt aan de Auroralaan in Apeldoorn verijdeld.


De getuige was rond 23:15 zijn hond aan het uitlaten toen hij doffe klappen hoorde. Toen hij een kijkje ging nemen bleek een man met een steen tegen de ruit van de supermarkt aan te slaan. De ruit was al beschadigd. Hierop heeft de getuige de politie gealarmeerd en is de verdachte, een 25-jarige Apeldoorner, ter plekke aangehouden op verdenking van poging inbraak. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

|     |Apeldoorn - Aangehouden na beledigen politie              |

Zondagavond 8 augustus is een 24-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden nadat zij weigerde gehoor te geven aan vorderingen van de politie, en grove beledigingen uitte in de richting van een politieagent.


De vrouw gedroeg zich rond 23:15 uur vervelend op een terras aan de Nieuwstraat en weigerde gehoor te geven aan verzoeken van het personeel om weg te gaan. Een medewerker van het café vroeg enkele agenten hierop om hulp. Ook de vorderingen van de politie werden door de vrouw genegeerd. Toen zij een handje geholpen werd om toch te vertrekken, vond de vrouw het nodig een van de agenten op grove wijze uit te schelden en werd ze ter plekke aangehouden wegens de geuite beledigingen en het weigeren gehoor te geven aan vorderingen van de politie. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Onder invloed achter stuur                    |

In de nacht van zondag op maandag 9 augustus heeft de politie twee mannen uit Baarn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, nadat beide kort daarvoor uit hun auto waren gevlucht.


De politie zag de mannen rond 01:00 uur met zeer hoge snelheid over een kruispunt op de Europaweg rijden. Toen de politie er achteraan ging werd de auto even later gesignaleerd bij een nabijgelegen benzinestation. De auto stond daar geparkeerd en de inzittenden waren verdwenen. Kort daarna probeerden de inzittenden met gedoofde lichten weg te komen en reden de A1 op, richting Amersfoort. Op parkeerplaats de Hucht langs de A1 bleek de auto te zijn gestopt en de inzittenden weer te zijn gevlucht. De politie was er echter snel bij en heeft beide mannen, 22 en 26 jaar oud, aangehouden. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 26-jarige man bleek te auto te hebben bestuurd en onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau 1,1 promille. De mannen zijn na verhoor heengezonden. De bestuurder kreeg naast het proces-verbaal wegens rijden onder invloed ook twee boetes mee voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en rijden zonder verlichting.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden na woninginbraak              |

Zondag 8 augustus is een 36-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak, gepleegd op zaterdagmiddag 7 augustus aan de Kobaltstraat.


Een getuige zag zaterdagmiddag rond 15:00 uur dat twee mannen zich verdacht ophielden in de Kobaltstraat, en erg veel interesse leken te hebben in een bepaalde woning. Het duo stapte na enige tijd in bij een derde persoon, die in een bestelbus op het duo wachtte. Dankzij de door de getuige verstrekte beschrijving van de bestelbus werd dit voertuig zondagmiddag aangetroffen in het centrum van Apeldoorn. De 36-jarige bestuurder van de bus is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie zet het onderzoek naar de woninginbraak voort. Het is nog niet duidelijk wat er zaterdag zoal is weggenomen uit de woning.

|     |Apeldoorn - Aanhouding na inbraak winkel                  |

In de nacht van zondag op maandag 9 augustus is er ingebroken in een winkel aan de Kanaalstraat in Apeldoorn. Een 42-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak.


De politie ontving rond 03:45 uur een melding over de inbraak. Ter plekke en in de omgeving werd niemand meer aangetroffen. Tijdens het zoeken naar de verdachte kon een getuige de politie voorzien van een signalement van de verdachte. Even later werd de verdachte, een 42-jarige Apeldoorner, aangetroffen en aangehouden op de Stationsstraat. Hij had diverse gereedschappen bij zich. Bij de inbraak is een groot mes gestolen. Deze is nog niet aangetroffen. De 42-jarige man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

|     |Apeldoorn -Betrapt met taser                              |

De politie heeft zondagmiddag 8 augustus een 43-jarige man uit Zwanenburg aangehouden wegens overtreding van de Wet wapens en munitie. De man had een taser in zijn bezit.


De man was rond 16:30 uur door beveiligers betrapt op bezit van de taser toen hij het festivalterrein (Dancetour) op het Marktplein wilde opgaan. Hierop is de politie gealarmeerd en is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man deed vrijwillig afstand van de taser, die was ingebouwd in een mobiele telefoon. De man krijgt een boete.

|     |Apeldoorn - Hinderlijk gedrag                             |

De politie heeft zondag 8 augustus een 26-jarige man uit Twello aangehouden omdat hij zich, nadat hij van het festivalterrein op het Marktplein was afgestuurd, hinderlijk bleef gedragen.


De man had zich misdragen op het festivalterrein en was van het terrein gestuurd door de beveiliging. Ook buiten het terrein bleef de man zich hinderlijk gedragen en schelden en schreeuwen. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. De politie vorderde de man te vertrekken maar hieraan gaf hij geen gehoor. Toen hij via een nooduitgang weer het festivalterrein op wilde lopen is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Inbraak woning                                |

Zondagavond 8 augustus is ontdekt dat er is ingebroken in een woning aan de Veldekster in Apeldoorn.


Eerder op de dag hadden buren bij de politie al melding gemaakt van een poging tot inbraak in hun huis. Hier had men tevergeefs geprobeerd een ruit te forceren. Het kozijn raakte wel beschadigd. Diezelfde avond werd ontdekt dat men bij de buren, die op dat moment afwezig waren, wel binnen was geweest. Wat er zoal is weggenomen is nog niet bekend. Men bleek de woning te zijn binnengekomen door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in.


Tips


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Denk verder aan voldoende verlichting rondom huis en geef inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat ook niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen bekenden die deze aankondiging lezen. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --