Dienstenbond CNV

Nieuws

9 augustus 2010

Gesprekken nieuw sociaal plan Maxeda vorderen

De gesprekken tussen Maxeda en CNV Dienstenbond over een nieuw sociaal plan vorderen. Er moet nog over een aantal grote en belangrijke punten overeenstemming worden bereikt, maar CNV Dienstenbond verwacht dat er na de zomer helderheid is of er een nieuw sociaal plan tot stand kan komen en hoe dat er dan uit ziet.

Inhoud
Maxeda heeft vanaf het begin van de gesprekken aangegeven in te willen zetten op behoud van werkgelegenheid. Ook CNV Dienstenbond hecht daar veel waarde aan. Maar het vinden van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet in deze moeilijke economische tijd. CNV Dienstenbond vindt het dus van belang dat er goede begeleiding moet worden aangeboden en een goed financieel vangnet moet worden afgesproken voor het geval het medewerkers niet lukt ander werk te vinden. In grote lijnen is het ons goed gelukt een basis te leggen voor het nieuwe sociaal plan, maar er wordt nu nog onderhandeld over 3 belangrijke onderwerpen:
o Wat is passend werk, als je eigen baan verdwijnt? o Welke financiële vergoeding moet een medewerker krijgen als hij/zij geen werk vindt en toch ontslagen moet worden?
o De garantie-/ouderenregeling.
Over deze onderwerpen moet nog stevig gesproken worden en daar zijn we nog niet uit, maar duidelijk is dat als we het over deze onderwerpen eens worden er een nieuwe sociaal plan tot stand kan komen.

Vervolg
Medio augustus staat een vervolgoverleg gepland, waarvan het in verband met vakanties nog niet zeker is of dat overleg door gaat. CNV Dienstenbond verwacht in ieder geval weer in september rond de tafel te zitten en kort daarna helderheid te hebben of er een sociaal plan tot stand kan komen en zo ja hoe dat er dan uit ziet. Natuurlijk is het uiteindelijk aan de leden werkzaam bij Maxeda of er definitief een sociaal plan tot stand komt, want de leden moeten ermee instemmen.

Onzekere tijden
Gezien de economische crisis en de op handen zijnde verkoop van onderdelen van Maxeda zijn het onzekere tijden. Tijden waarin het prettig is te weten dat je op CNV Dienstenbond kunt terugvallen als je met problemen rond je werk of je inkomen te maken krijgt. Laat dit ook aan je collega's weten en adviseer ze lid te worden.