Dienstenbond CNV

Nieuws

9 augustus 2010

Nieuwe cao Veronica Uitgeverij een feit

De leden van CNV Media hebben unaniem ingestemd met het principeakkoord voor de cao voor Veronica Uitgeverij. Daarmee is de nieuwe cao, met een looptijd van 1 jaar - van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2010 - een feit. De lonen worden per 1 januari 2010 structureel met 1.5% verhoogd. Daarnaast is er een ruim budget gereserveerd voor scholing en ontwikkeling van medewerkers.

De leden van CNV Dienstenbond waren, gezien de uitslag van de stemming, duidelijk tevreden met het resultaat. Gezien de huidige economische omstandigheden wordt een loonsverhoging van anderhalf procent als realistisch ervaren. Daarnaast werd ook positief gereageerd op het budget van 200.000 euro dat, naast het reguliere opleidingsbudget, beschikbaar is gesteld voor (om)scholing van het personeel en innovatie ten bate van specifieke projecten in het kader van digitalisering.

Bij de werknemers van Veronica bestaat al lang de wens om meer flexibel te kunnen omgaan met werk(tijden). De mogelijkheid om bijvoorbeeld 4x9 uur te werken, of om thuis te werken, spelen daarbij een belangrijke rol. Afgesproken was om tijdens de vorige cao periode deze mogelijkheden te onderzoeken. Helaas is dat onderzoek niet voldoende van de grond gekomen. Wij zijn nu overeengekomen om dat onderzoek nogmaals te laten uitvoeren. De resultaten zullen medio december worden besproken en meegenomen worden in het daarop volgende cao overleg.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Media is van groot belang om tot een goede cao te komen. Allen doordat we leden hebben kunnen we uw belangen goed behartigen. Praat daarom vandaag nog met uw collega's om ze te overtuigen van het belang van het lidmaatschap!