eCORP International, LLC maakt verkiezing nieuwe bestuursleden bekend: D. Ronald Harrell, P.E. en Christopher H. Williams 09/08/2010 21:24

PR Newswire

HOUSTON, August 9, 2010 /PRNewswire/ --
eCORP International, LLC ("eCORP") maakt vandaag bekend twee vooraanstaande leiders uit de energie- en financiële sector toe te voegen tot zijn bestuur, te weten D. Ronald Harrell and Christopher H. Williams.

D. RONALD HARRELL, P.E.
Emeritus voorzitter, Ryder Scott, Houston, Texas
Harrell kwam in 1968 als stuwmeeringenieur bij Ryder Scott Co., werd aldaar president in 1998, en was voorzitter en CEO van 2000-2005, en bleef aan als voorzitter tot mei 2006. Ryder Scott werd in 1937 opgericht en is een van de grootste, oudste, en meest gerespecteerde adviesbureaus op het gebied van stuwmeren in de markt. Hét adviesbureau voor het voorbereiden van certificering van jaarlijkse petroleumreserves voor het indienen hiervan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het bedrijf bedient ook klanten die staan genoteerd aan de beurs in Londen, Ontario, Toronto, Hong Kong, Australië en andere beurzen.

Projecten waarop Harrell persoonlijk heeft toegezien bij Ryder Scott zijn bijvoorbeeld certificeringen van reserves, taxaties van te verkopen, te kopen, of te financieren onroerende goederen, stuwmeerbeheer, gastoevoeranalyses ter ondersteuning van pijplijnbouw, onderzoek naar gasopslag, contractnaleving, en ondersteuning bij rechtszaken. Hij is een bekende, gepubliceerde en zowel nationaal en internationaal zeer gewaardeerde autoriteit die klanten heeft vertegenwoordigd zoals olie- en gasproducenten, pijplijnbedrijven, nutsbedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, universiteiten, gemeentes, overheidsinstanties, advocatenkantoren, investeerders, landgoedeigenaren en eigenaren van royalties. Zijn voormalig voorzitterschap van het comité Oil and Gas Reserves van de Society of Petroleum Engineers, waar hij nog altijd observeert, is een teken van zijn internationale status.

Harrell is een directeur van Union Drilling, Inc., voorzitter van de Petroleum Engineering Advisory Board van de Universiteit van Houston en de vorige president van de Engineering and Science Foundation Board van de Technische Universiteit van Louisiana. Harrel is magna cum laude afgestudeerd in petroleum engineering aan de Technische Universiteit van Louisiana.

CHRISTOPHER H. WILLIAMS
Mede-oprichter van Harris Williams & Co., Richmond, Virginia Williams heeft in 1991 Harris Williams & Co. mede-opgericht. Dit is een nationale investeringsbank gericht op fusies en overnames. Sinds de oprichting van de firma heeft Williams de firma Harris Williams & Co. tot een van de grootste en meest invloedrijkste boetieken voor fusies en overnames in de middenmarkt in de V.S. gemaakt met ruim 130 bankiers en zeven kantoren waaronder een gloednieuw filiaal in Londen.

Met bijna 20 jaar aan ervaring op het gebied van transacties, heeft Williams meer dan 200 opdrachten volbracht die allemaal te maken hadden met fusies, overnames, of investeringsactiviteiten.Voordat hij Harris Williams & Co. mee oprichtte, werkte Williams voor Bowles Hollowell Conner & Co. Williams heeft een MBA-diploma van Harvard Business School en een magna cum laude graad in bedrijfskunde van de Washington & Lee universiteit.

John F. Thrash, voorzitter en CEO van eCORP zegt: "Gezien hun uitzonderlijke talent en ervaring, en hun onweerlegbare integriteit en breed erkende marktleiderschap, zijn we bij eCORP vereerd deze zeer gedistingeerde heren te mogen toevoegen aan ons bestuur. Omdat ik in het verleden lange tijd zeer nauw met meneer Harrel heb mogen samenwerken en ook de afgelopen jaren het privilege heb gehad met meneer Williams te mogen samenwerken, weet ik precies hoe zeer men hen hoog in het vaandel heeft in hun respectievelijke expertises van energie en financiën, en hoe zeer zij gewaardeerd worden door hun vakgenoten, partners, en klanten. Bij eCorp voegen ze zich bij een getalenteerd bestuur, en ik heb er alle vertrouwen in dat het bestuur met deze uitbreiding, samen met ons sterke managementteam, lange tijd een optimale leiding zal geven aan onze bestaande en onze toekomstige activa, en ook aan ons spannende groeiplan."

OVER eCORP INTERNATIONAL, LLC
eCORP is een naamloze vennootschap van Delaware uit Houston, Texas en Londen, Engeland. Samen met de dochterbedrijven ontwikkelt en runt eCORP zijn eigen aardgasopslagfaciliteiten, en ontwikkelt en onderzoekt het bedrijf conventionele en onconventionele mogelijke vindplaatsen van aardgas in de VS en daarbuiten. eCorp houdt zich sinds 1979 bezig met onderzoek naar en ontwikkeling van de productie van onconventionele koolwaterstoffen. eCORP houdt zich sinds 1984 bezig met de ontwikkeling en bedrijfsvoering van aardgasopslagfaciliteiten en verwante activa in onafhankelijke handen.

http://www.ecorpintl.com

Steve Clifton, eCORP, +1-713-520-0993, +1-713-882-2288 (mobiel), sclifton@ecorpintl.com






-