Provincie Utrecht

Voorpremière 'Sterke Verhalen' in de Utrechtse landschappen

Unieke gratis openlucht bioscoopavonden

Ooit een keer buiten film gekeken? Wel eens een voorpremière bijgewoond? De provincie Utrecht biedt jongeren tussen de 14 en 24 jaar nu de mogelijkheid om dit allebei te doen. In het kader van de campagne `Het is lekkerder in het landschap' organiseert zij drie openlucht bioscoopavonden. Op 11, 12 en 13 augustus kunnen jongeren uit de provincie Utrecht op wel heel bijzondere locaties genieten van de voorpremière van de Nederlandse film `Sterke Verhalen'. Deze film draait vanaf 19 augustus in de bioscoop. Aanmelden is verplicht en kan gratis via www.lekkerderinhetlandschap.nl .

Film kijken in de openlucht is al een belevenis op zich. De locaties waar de film wordt vertoond, versterken deze bijzondere ervaring. Op woensdag 11 augustus vormt het sprookjesachtige kasteel de Haar te Haarzuilens, gelegen in het Groene Hart, het decor voor de voorpremière. Op 12 augustus kun je de film beleven op een fort uit de oude Grebbelinie, het fort aan de Buursteeg bij Renswoude. De laatste voorstelling is op 13 augustus in openluchttheater Cabrio, midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug bij Soest. Zoals gebruikelijk bij premières zijn zowel de makers van de film als diverse acteurs tijdens de avonden aanwezig.

De bioscoopavonden zijn onderdeel van de campagne `Het is lekkerder in het landschap'. Deze campagne loopt van mei tot begin oktober. De filmavonden, voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar, worden aangeboden door de provincie en zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden voor de avonden is wel verplicht op www.lekkerderinhetlandschap.nl .

Waar gaat de film over?

Sterke Verhalen is een comedy over Dennis van de Molen, een plattelandsjongen die gaat studeren in Amsterdam. Om indruk te maken op zowel een paar potentiële nieuwe vrienden als een meisje, laat hij zich overhalen een pinguïn te stelen uit Artis, wat nogal wat gevolgen met zich meebrengt. Ondertussen beleven de mensen die hij inmiddels in Amsterdam heeft leren kennen hun eigen sterke verhalen. Met o.a. Sallie Harmsen, Achmed Akkabi, Mathijs van de Sande Bakhuysen en met bijrollen van Youp van 't Hek, Pierre Bokma, Hans Kesting en Halina Reijn.

Events in het landschap

Voor de campagne 'Het is lekkerder in het landschap' organiseert de provincie allerlei events in het landschap. Op die manier kunnen jongeren ervaren hoe mooi de Utrechtse landschappen zijn en zelf meemaken dat veel dingen `lekkerder zijn in het landschap' zoals eten, film kijken, feesten, relaxen en sporten. Evenementen van de campagne tot nu toe zijn een luchtballonnentocht over de provincie (mei 2010) en een groot diner op vliegbasis Soesterberg met heel veel producten uit de Utrechtse landschappen (juni 2010). De komende maanden wordt onder andere nog een voetbaltoernooi georganiseerd en volgt er nog een evenement met de voorlopige titel 'Battle on the Beach'. Kijk voor alle evenementen en meer informatie op www.lekkerderinhetlandschap.nl .

Ruimtelijk Actieprogramma

De landschapscampagne is onderdeel van het Ruimtelijk Actieprogramma (RAP) waarin via zes projecten wordt gewerkt aan het mooier maken van onze provincie. Naast de landschapscampagne werkt de provincie onder andere aan het stimuleren van binnenstedelijke ontwikkeling, het verbeteren van de stad- en landfietsverbindingen en het herinrichten van bedrijventerreinen.