Gemeente Eemsmond


Eemsmond 100% fit in de vakantie
donderdag 5 augustus 2010

De gemeente Eemsmond organiseert samen met het Huis voor de sport Groningen een waterspektakel voor de Eemsmondse jeugd. Op woensdag 11 augustus kunnen jongeren in Usquert in actie komen en in Uithuizermeeden op vrijdag 13 augustus. Tijdens het waterspektakel is er een stormbaan en een buikschuifbaan waar jong en oud zich kunnen uitleven.

Eemsmond zet zich in om het bewegingsonderwijs op basisscholen uit te breiden en te verbeteren en deelname aan sport- en beweegactiviteiten onder inwoners te stimuleren. Onder het motto Eemsmond, 100% fit organiseert de gemeente al vanaf 2009 sportactiviteiten om sporten en bewegen te stimuleren. In juli stond Eemsmond al sportief op stelten tijdens het Beach Event in Uithuizermeeden. Hier wordt nu een vervolg aan gegeven met het waterspektakel. En op 21 augustus is er in samenwerking met volleybalvereniging Mengelmoes een beachvolleybaltoernooi in de Eemshaven.

Meedoen
Op woensdag 11 augustus kan de Eemsmondse jeugd terecht op het voetbalveld aan de Streeksterweg in Usquert. Op vrijdag 13 augustus verplaatst het spektakel zich naar het voetbalveld aan de Grote Hadderstraat in Uithuizermeeden. Iedereen is welkom, de entree is gratis. Meer informatie over de sportactiviteiten is te vinden op www.eemsmond.nl.