Gemeente Beverwijk


Alles over de bij op kinderboerderij De Baak!

De BaakBelevenis in de maand augustus staat geheel in het teken van bijen. Jong en oud kunnen aan de slag met allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met het thema bijen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kom het beleven op woensdag 11 augustus tussen 14.00-16.00 uur op kinderboerderij en NME-centrum De Baak.

Deze middag zijn er verschillende activiteiten over bijen. Zo is er een imker van de Bijenvereniging Beverwijk aanwezig die onder andere een demonstratiekast meeneemt! Hij geeft uitleg over het proces van het verwerken van de nectar tot honing. Ook kun je de imker allerlei vragen stellen over het bijzondere leven van de bij of over het werk als imker. Verder kun je verschillende soorten honing proeven, een kaars maken van bijenwas, een film over bijen bekijken en zelf gemaakte bijen knutselen. Daarnaast kun je een zakje bloemenzaad mee krijgen om zelf bijen in de tuin te krijgen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tijdens de BaakBelevenissen; de toegang is gratis.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema's BaakBelevenissen georganiseerd voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.

Beverwijk, 6 augustus 2010