Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

10 augustus 2010

---

Opening Ramadan Festival 2010

10 augustus 2010

Op 11 augustus is de feestelijke opening van het Ramadan Festival. Lange Frans presenteert het spektakel op het Zwanenplein in Amsterdam Noord.

De programmaonderdelen vertellen het verhaal van het festival, waarna Theema, Phazz, Mihai en Lange Frans zullen optreden. De avond wordt afgesloten met de eerste iftar van de maand. De iftar is de traditionele maaltijd om het vasten van de dag te doorbreken na zonsondergang. Iedereen is welkom!

De kunst van het delen

Het thema van het Ramadan Festival 2010 is de kunst van het delen; het delen van voedsel, meningen, kennis en ervaringen. Met de Ramadan Karavaan, de grote dubbeldekkerbus, trekt het Ramadan Festival door het hele land. Er is van alles bij de bus te doen. Dus proef, doe de quiz en zie optredens.

Landelijke activiteiten

Daarnaast organiseert het Ramadan Festival van 11 augustus tot en met 13 september landelijk allerlei activiteiten:

* Thema-iftars over zorg & gezondheid en ontwikkelingssamenwerking;
* Hospitality dinners waarbij islamitische gezinnen niet-moslims uitnodigen om bij hen thuis te komen eten

* Debatten en lezingen;

* En natuurlijk de Karavaan.

Het feestelijke slot is op de Dam in Amsterdam op 9 september 2010, de verwachte einddatum van de ramadan. Daarna is er het Suikerfeest.

Meer informatie

Kijk op www.ramadanfestival.nl voor de route van de Karavaan en alle activiteiten.

logo webrf10hoog

Partners van het Ramadan Festival:

de Gemeente Amsterdam, NCDO, Agis, Leger des Heils, Voedselbanken Nederland, VSBfonds, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Mekka Food, Gemeente Utrecht, Cordaan, Sigra, Provincie Noord Holland en Serve the City.

Meer informatie

www.ramadanfestival.nl

---