Deelgemeente Charlois Rotterdam

Studenten enthousiast over Studentenkwartier Dordtselaan

Het is alweer weken geleden dat de Tour de France over de Dordtselaan raasde, en nu staat het collegeseizoen alweer voor de deur. De studenten die wonen in het Studentenkwartier Dordtselaan, zitten al boordevol nieuwe plannen voor het komende studiejaar.

De 22-jarige student Derek Otte, bewoner van het eerste uur, vertelt: het is geen gewoon studentenhuis. Wil je in een fraai appartement wonen aan één van de mooiste lanen van Rotterdam, dan moet je ook gemotiveerd zijn om je in te zetten voor de buurt.
Studenten verbeteren de buurt door contacten te leggen met wijkbewoners, ondernemers en kunstenaars. Zo hielpen ze bewoners bij het ophangen van hun WK-versieringen en ondersteunden zij de organisatie van de Wijkparade Dordtselaan. Ook regelden ze studentenkorting bij het restaurant op de hoek. In ruil voor hun inzet krijgen ze korting op hun vaste huurprijs, of kunnen zij studiepunten verdienen. Derek besluit: als studenten hier de sfeer komen proeven, zijn ze direct verkocht.

Kijk voor meer informatie over het Studentenkwartier op www.studentenkwartier.nl . Er zijn nog enkele kamers beschikbaar!