Gemeente Duiven


Aanmelding opleiding Sportleider SeniorenSport van start


----------
Hoe kun je sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan senioren? Een antwoord op deze vraag krijgen deelnemers aan de specialisatieopleiding Sportleider Seniorensport. Aanmelden voor de opleiding kan vanaf nu.

Opleidingsinstituut Rijn IJssel CIOS Arnhem biedt in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) een opleiding gericht op seniorensport. In de periode van september 2010 tot juni 2011 staan in totaal 21 bijeenkomsten op vrijdagmiddag gepland. De opleiding start op 24 september. Aanmelden kan nog tot en met 15 september 2010.

Senioren
Senioren in Nederland worden steeds ouder en genieten steeds langer van een goede gezondheid. Steeds meer senioren geven op een sportieve en actieve wijze invulling aan hun vrije tijd. De groep seniorensporters groeit snel en daarmee ook de behoefte aan gekwalificeerd sportkader. Dé oudere sporter bestaat niet. Beginnende, herintredende en actieve seniorensporters geven de diversiteit van de doelgroep aan. Het leidinggeven aan sport- en bewegingsactiviteiten voor senioren vraagt daarom om specifieke competenties. Tijdens de opleiding Sportleider SeniorenSport wordt ingegaan op deze materie.

Meer informatie en aanmelden
Uitgebreide informatie over de opleiding Sportleider SeniorenSport ontvangt u digitaal door dit verzoek per e-mail te richten aan: j.hagen@duiven.nl. Aanmelden voor de opleiding kan nu via www.geldersesportfederatie.nl/opleiding. Hier vindt u ook meer informatie.