Visa Europa introduceert mobiele betalingen op basis van microSD

11/08/2010 10:15

Visa Nederland

Visa Europa introduceert eerste contactloze mobiele betalingen in Europa op basis van microSD

Amsterdam, 10 augustus 2010 - Visa Europa, Europa's marktleider in kaart betalingen, introduceert vandaag in Turkije -samen met haar technologie partner DeviceFidelity en met Akbank, één van de voornaamste retailbanken van Turkije- het eerste Europese systeem voor contactloze betalingen met de mobiele telefoon op basis van microSD.

Het project wordt gestart met een aantal Blackberry toestellen die populair zijn onder het klantenbestand van Akbank en wordt gaandeweg uitgebreid naar tal van apparaten van producenten als HTC, Samsung, LG, Nokia en Motorola. Het project laat zien hoe op basis van een microSD kaart te plaatsen in een telefoon geheugenkaartslot, dat wordt gebruikt in veel hedendaagse mobiele telefoons, meer consumenten een mobiele betaaloplossing kan bieden. Gezien het feit dat momenteel relatief weinig mobiele apparaten al geïntegreerde draadloze technologie bieden, kunnen hedendaagse mobiele apparaten op basis van deze oplossing toch worden voorzien van mogelijkheden voor contactloze mobiele betalingen. De oplossing is daarom geschikt voor alle mobiele netwerken en het overgrote deel van de smartphones die momenteel op de markt zijn. Met DeviceFidelity's In2PayTM microSD-technologie, gekoppeld aan de contactloze technologie van Visa, zullen de klanten van Akbank profiteren van het gemak en het comfort van mobiele betalingen.

Omdat miljoenen smartphones ondersteuning voor microSD bieden, biedt de In2PayTM-oplossing, gecombineerd met de contactloze technologie van Visa, mobiele operators, financiële instellingen en openbaar vervoersmaatschappijen de mogelijkheid hun mobiele financiële producten in te zetten voor een grote verscheidenheid aan populaire smartphones.

"Een van de grootste uitdagingen voor het succes van mobiele betalingen is de levering en beschikbaarheid van mobiele apparaten met geïntegreerde draadloze technologie", aldus Mary Carol Harris, hoofd Mobiele Technologie bij Visa Europa. "Zolang de meerderheid van de mobiele apparaten op de markt nog niet wordt geleverd met deze technologie, werkt Visa proactief samen met vernieuwers als DeviceFidelity en Akbank om het potentieel van nieuwe technologieën aan te wenden. Deze oplossingen maken de toekomst van betalingen nu al werkelijkheid en zijn van groot belang om de snelheid van het mobiele betalingsproces in Turkije en geheel Europa op te voeren. Met behulp van Akbank en onze strategische partners bevindt Visa zich eens te meer aan de frontlinie van de markt voor mobiele betalingen."

Deepak Jain, President en CEO van DeviceFidelity, voegt daaraan toe: "Wij hebben de Europese markt altijd als leidend gezien in de innovatie van draadloze technologie. Middels onze betrekkingen met Visa Europa willen wij het potentieel van draadloze mobiele betalingen echt aanboren door contactloze betalingen op basis van microSD mogelijk te maken op de huidige en toekomstige generaties populaire gebruiksapparaten in Europa." Behalve de functionaliteit van mobiele betalingen blijft In2PayTM microSD digitale opslag aanbieden, zodat gebruikers profiteren van geheugenuitbreiding voor muziek, video en afbeeldingen.

De DeviceFidelity In2PayTM-oplossing is gebaseerd op een Secure Element standaard, voldoet aan de eisen voor EMV en Global Platform, ondersteunt Javacard en MiFare en is voorzien van een Open Platform-architectuur voor naadloze integratie met Trusted Service Managers (TSM) en Wallet-ontwikkelaars. De In2PayTM microSD kan ook met een hoog volume worden gepersonaliseerd door de traditionele bureaus voor persoonlijke smartcardinstellingen middels veilige, door banken goedgekeurde processen. DeviceFidelity is al begonnen met het verstrekken van licenties voor In2PayTM API's aan diverse Europese TSM-providers en ontwikkelaars van banksoftware, met als doel creatieve nieuwe toepassingen voor mobiele handel te verspreiden.