Politie Haaglanden

Persberichten 11 augustus

Haaglanden, 11-08-2010

Straatroof onder bedreiging van vuurwapen

Den Haag Onder bedreiging van een vuurwapen dwongen ten minste twee jongens een 18-jarige Rijswijkse dinsdagavond 10 augustus rond 21.15 uur op de Middenweg haar mobiele telefoon af te staan. De beroving vond plaats bij de tramhalte nabij het Parijsplein, even voordat tram 17 kwam aangereden. Na de straatroof liepen de jongeren weg in de richting van de Madridweg. De beide verdachten zijn vermoedelijk van Hindoestaanse afkomst, zijn circa 17 of 18 jaar oud en ongeveer tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Eén van de jongens droeg een lichtblauw petje, onder het petje zag de Rijswijkse vlechtjes met kraaltjes vandaan komen. De andere jongen droeg een donker petje, ook hieronder vandaan kwamen vlechtjes. Aan de achterzijde van dit petje zat een wit matje. De politie is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via telefoon 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Motorrijder raakt zwaargewond bij val

Den Haag Bij een ongeval met nog onbekende oorzaak raakte dinsdag 10 augustus rond 12.15 uur een 34-jarige motorrijder uit Zoetermeer zwaargewond. De man reed over de Regulusweg in de richting van de Maanweg. Ter hoogte van de Saturnusstraat verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val, vermoedelijk omdat hij schrok van een afslaande auto. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, werd de man al geholpen door enkele bedrijfshulpverleners en EHBOers van omliggende bedrijven. De GGD bracht het slachtoffer over naar een ziekenhuis, waar hij diezelfde middag nog werd geopereerd. De Zoetermeerder heeft in ieder geval zijn rug en enkele ribben gebroken. Politiemensen namen meerdere getuigenverklaringen op, medewerkers van de Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden verrichten uitgebreid sporenonderzoek. Vanuit de lucht maakte een politiehelikopter overzichtsfotos, zodat de politie de toedracht van het ongeval kan onderzoeken.

Urenlange zoektocht naar vermiste man

Den Haag - Bijna zes uur nadat hij verdween vanaf het terrein van een zorginstelling aan de Weesperstraat, is een 23-jarige geestelijk gehandicapte man door een HTM-chauffeur teruggevonden.De man dwaalde dinsdag 10 augustus omstreeks 15.45 uur af van het terrein van de zorginstelling. Omdat hij geestelijk gehandicapt en erg goedgelovig is en niet in staat geacht werd zelf de weg terug te kunnen vinden, zette de politie een grote zoekactie op touw. Daarbij werd onder meer SMS-alert, het parate peloton, een speurhond, de politiehelikopter, Twitter en berichtgeving in de lokale media ingezet. Ook werd de HTM en kennis gesteld, voor het geval de man de bus of tram zou nemen. Dat laatste bleek het geval: omstreeks 21.45 uur werd de man in goede gezondheid aangetroffen in een tram in het centrum van Den Haag.

Lekkage onthult hennepkwekerij

Den Haag Dankzij een melding over een waterlekkage aan de Piet Paaltjensstraat ontdekte de politie dinsdagavond 10 augustus rond 21.05 uur een kleine hennepkwekerij. Straatbewoners belden de politie omdat er in hun keuken water via het plafond naar binnen sijpelde en er bij de bovenburen niemand aanwezig was. Samen met brandweermensen betraden agenten de betreffende woning via een balkon aan de achterzijde. In de woning troffen de agenten niet alleen de oorsprong van de lekkage, maar ook een hennepkwekerij met ongeveer dertig planten. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendieven in de kraag gevat

Den Haag Een duidelijk signalement van drie fietsendieven uit Leiden (twee meisjes en een jongen van 16 en 17 jaar oud) maakte het voor agenten op 11 augustus omstreeks 03.00 uur mogelijk om ze aan te houden op de Hobbemastraat. Even daarvoor hadden zij een fiets weggenomen op de Houtzagerssingel. De jongeren hadden de fiets niet meer bij zich, maar verklaarden al snel waar ze de gestolen fiets hadden neergezet. De verdachten bleken te zijn weggelopen uit een jeugdinrichting.

Ongelukkige scooterrijders

Den Haag Op maar liefst drie verschillende plekken in de stad waren op 10 augustus scooters betrokken bij ongevallen en belandden de bestuurders in het ziekenhuis. Een 41-jarige vrouw uit Den Haag werd om 19.00 uur op de Prinsessewal geschept door een 47-jarige Haagse automobilist. Laatstgenoemde wilde een parkeerhaven uitrijden en zag het slachtoffer over het hoofd. De vrouw is met pijn in verschillende ledematen en haar hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Even daarvoor, om 16.15 uur, kneusde een 21-jarige Haagse scooterrijder zijn kuitbeen nadat hij op de Fruitweg door een 60-jarige automobiliste was aangereden. Het slachtoffer trok op vanaf de middenberm en de auto kon hem niet meer ontwijken.

Ten slotte botste om 12.00 uur op de kruising Vaillantlaan en de Wouwermanstraat een personenauto tegen een bromscooter. De 29-jarige scooterrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Werkstraf alsnog uitvoeren

Den Haag Een 25-jarige Delftenaar trok op 11 augustus om 4.40 uur op het Bernhardviaduct de aandacht van politieagenten omdat hij zonder licht op een bromfiets reed. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij nog een werkstraf openstaan van 120 uur die hij nu alsnog moet uitvoeren.

Slaapplaats gezocht en gevonden

Leidschendam Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zocht dinsdag 11 augustus kort na middernacht een slaapplaats. Getuigen belden de man toen zij hem zagen lopen over de Oostvlietweg. De man vroeg aan een bewoner of hij in de schuur mocht slapen. De man vertrouwde dat niet en belde de politie. Toen de agenten de identiteit van de man controleerde, bleek dat hij nog 90 dagen hechtenis had openstaan. Zo kreeg de man uiteindelijk toch nog een slaapplaats, al was dat dan wel aan een politiebureau en voor meerdere dagen.

Kop-staart

Wassenaar Twee automobilisten (18 en 24 jaar) botsten dinsdag 10 augustus om 18.00 uur op de N14 op elkaar. Eén van de bestuurders moest afremmen en de daar achter rijdende automobilist was daar niet op bedacht en botste op zijn voorganger. De zwangere passagier van deze auto moest voor controle naar het ziekenhuis.

Hennep in auto

Monster Dankzij een alert reagerende buurtbewoner kon de politie dinsdag 10 augustus om 20.00 uur drie mannen van 22 en 45 jaar aanhouden op verdenking van drugshandel. De getuige zag dat de drie mannen zich bij twee geparkeerde busjes in de Havenstraat verdacht gedroegen en spullen over en weer aan het inladen waren. Toen de agenten de mannen aansprak en een onderzoek in de bestelwagen instelden, bleek dat in één van de wagens vijf dozen met hennepstekken stonden. Die namen de agenten direct in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de hennep.

Greep uit de kassa, politie zoekt getuigen

Delft - Een tot nu toe onbekende man deed dinsdag 10 augustus om 10.35 uur een greep uit de kassa bij een boekhandel in de Choorstraat. De man, die samen met een andere man in de winkel was, kocht eerst een boek. De tweede man leidde een medewerkster af en liep met haar naar het achterste gedeelte van de winkel. Toen er niemand bij de kassa stond boog de man over de toonbank en graaide uit een la VVV en diner bonnen. De twee mannen renden daarna de zaak uit. Beide mannen hebben een donkere huidskleur, 25 a 30 jaar oud en kort donker haar. Één van de twee droeg een baseballpet en een zwart T-shirt met witte letters met daarover een spijkerjas. Beiden droegen een donkere broek.

Bent u getuige geweest van deze greep uit de kassa of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dubbele pech

Delft - Een 29-jarige man uit Delft raakte dinsdag 10 augustus omstreeks 14.00 uur gewond toen hij de band van zijn bestelauto wilde verwisselen. Plotseling schoot de auto van de krik en belandde de man met zijn voet onder het linkervoorwiel. Door hard om hulp te roepen alarmeerde de man enkele voorbijgangers die hem konden bevrijden. Ambulancepersoneel constateerde een gekneusde voet, de Delftenaar hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.