Politie Drenthe

Woensdag 11 augustus 2010

Provincie Drenthe, 11-08-2010

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Dinsdagmiddag is een 45-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had een krat bier uit een winkel aan de Balingerbrink meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan waarop hij één van de medewerkers een vuistslag gaf. De politie heeft de man kunnen aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Een 46-jarige vrouw uit Emmen is dinsdagmorgen op het Mondriaanplein aangehouden. De vrouw had uit een winkel kleding meegenomen zonder te betalen. Toen de detectiepoortjes op het vertrek van de vrouw aansloegen hield het winkelpersoneel de vrouw aan. Zij is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Dinsdagmiddag is een 19-jarige jongeman uit Assen aangehouden. De jongenman had een doosje paracetamol gestolen uit een winkel aan de Groningerstraat. Het winkelpersoneel zag de man de winkel uitlopen en hield de man aan. Hij is later overgedragen aan de politie. Hij kon enkele uren later met een schikkingsbedrag van 150,- weer naar huis.

Motorrijder gewond na aanrijding

MARWIJKSOORD Een 52-jarige vrouw uit Onna is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval. Een 24-jarige automobiliste, woonplaats onbekend, stond stil op de weg en wilde linksaf slaan. De vrouw uit Onna reed op haar motor samen met een 56-jarige motorrijder uit Onna in de richting van de stilstaande auto. De man zag door onbekende reden de afslaande auto te laat, remde waardoor de vrouw tegen hem botste. De vrouw kon met haar motor nog net een boom ontwijken en kwam in de rechterberm terecht. De man is met zijn motor op het midden van de weg onderuit gegaan. De vrouw is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Rijbewijzen snelheidsovertreders ingevorderd

NIEUW BUINEN De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed met een snelheid van 138 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Appelscha is dinsdagavond ingevorderd. De man reed over de Peelo met een snelheid van 128 km/u waar 50 km/u de maximum toegestane snelheid is. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor rijden door roodlicht en opgeven valse naam

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 22-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed op de Industrieweg door het rode verkeerslicht. Toen agenten de man hierop aanspraken gaf hij een valse naam en een vals adres op. Bij controle bleken deze gegevens niet te kloppen. De man heeft voor beide overtredingen een proces-verbaal gekregen.

Fietsendief aangehouden

DROUWENERVEEN Dinsdagmiddag zag een oplettende burger dat er door twee jongemannen een fiets werd gestolen uit een schuur bij een woning aan de Bronnegerstraat. De twee jongemannen fietsten vervolgens weg in de richting van Gasselte. De eigenaar van de fiets is hierop in de auto gestapt en zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Hoofdstraat kon hij één van de twee verdachten aanhouden en alarmeerde de politie. De 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

TYNAARLO De politie heeft dinsdagavond een 44-jarige man uit de gemeente Tynaarlo aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het Protocol Huiselijk Geweld is in werking gesteld.

Aanhouding openlijke geweldpleging

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 19-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de jongeman vernielingen aanbracht aan een voorwerp welke stond op het Marktplein. De jongeman is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal tegen de jongeman worden opgemaakt.

Rijbewijs beschonken bestuurder ingevorderd

EMMEN Surveillerende agenten zagen in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige automobilist uit Emmen over de Wilhelminastraat rijden toen hij in de bocht nabij de Baander van de weg raakte en tegen een lichtmast botste. De man bleef ongedeerd. Bij controle blies de jongeman 295 ug/l (0,7 promille). Omdat de jongeman een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder onderuit; twee gewonden

MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag zijn een 23-jarige motorrijder uit Meppel en een 20-jarige vrouw uit Meppel, welke achterop zat, gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Hoogeveenseweg in de richting van het centrum toen hij een rotonde naderende. De man nam vermoedelijk deze rotonde met een te hoge snelheid waarop hij op het natte wegdek met zijn motor onderuit gleed. Beide slachtoffers kwam in de berm terecht. De man is met beenletsel overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis te Zwolle. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Politie controleert het verkeer N862

WEITEVEEN De politie heeft dinsdag een verkeerscontrole gehouden op de N862. Ter hoogte van Weiteveen werd het verkeer gecontroleerd op hun snelheid door middel van een radarcontrole. Ten tijde van de controle hebben 1210 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 81 daarvan waren in overtreding en reden harder dan de maximum toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u.

Onderzoek zwaargewonde vrouw afgerond; geen misdrijf

SCHOONEBEEK Het onderzoek naar de zwaargewonde vrouw, welke zondag in een tuin aan het Flitenpad is aangetroffen, is afgerond. Er is geconstateerd dat er geen sprake is van een misdrijf. De vrouw verblijft nog in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar.

Politie zoekt getuigen auto-inbraken
MEPPEL/NIJEVEEN De politie is op zoek naar getuigen van een aantal auto-inbraken. In de nacht van maandag op dinsdag zijn er op de Meerkoet, de Lepelaar en de Roerdomp in Meppel drie autos opengebroken waarbij de airbags zijn ontvreemd. Tevens is hetzelfde gebeurd bij een auto welke die nacht geparkeerd stond aan de Veurdele in Nijeveen. De politie is op zoek naar getuigen die in deze nacht wellicht iets verdachts gezien of gehoord hebben in de buurt waar deze autos geparkeerd stonden. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met de politie in Meppel op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.