Politie Zeeland


---

1464-2010 Voortuin ingereden, Heinkenszand
Een 64-jarige man uit de gemeente Borsele is in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij teveel had gedronken.
De man reed omstreeks 01.30 uur met zijn auto in een voortuin aan het Clara's Pad in Heinkenszand. Hij reed hierbij een tuinhekje omver en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Na ademanalyse bleek dat de 64-jarige bestuurder ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Er vielen geen gewonden. Hoe hoog het schadebedrag is, is onbekend.

1465-210 Blaastest geweigerd, Ijzendijke
Een 59-jarige automobiliste uit België weigerde dinsdagochtend omstreeks 06.30 uur een blaastest door het apparaat tegen de voorruit van een politieauto te gooien.
Agenten zagen de vrouw in haar auto zitten aan de Willemsweg in Ijzendijke. De auto stond half in de berm. Agenten stopten en spraken de vrouw aan. Ze roken een sterke alcohollucht, waarop zij een blaastest bij de vrouw wilden afnemen. De vrouw pakte het blaasapparaat aan, maar gooide deze vervolgens op de voorruit van de politiewagen. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Op het bureau onderging de vrouw alsnog een blaastest, waaruit bleek dat ze 2,5 keer teveel had gedronken.

1466-1010 Aanrijding, Terneuzen
Dinsdagavond rond 22.15 uur is in de Bachlaan in Terneuzen een 34-jarige automobilist uit die plaats tegen een geparkeerde auto gereden.
De man kwam met de schrik vrij ondanks dat zijn auto op z'n kop terechtkwam.
Zowel de geparkeerde auto, als de auto van de Terneuzenaar, moesten worden weggesleept.