Bond van Nederlandse Architecten

Maandag, 09 augustus 2010

BNA Zakelijk gelanceerd in BNA Blad #04

In het hoofdartikel van het BNA Blad #04 aandacht voor de nieuwe dienst van de BNA voor de ondernemende architect: BNA Zakelijk.

Al voor de crisis was de stand van de architectenbranche zorgelijk te noemen. Een lage winstgevendheid en een sterk verlies van positie in de bouwsector zijn ontwikkelingen die al langer spelen. De crisis zet dit verder op scherp. In een enquête die de BNA in april uitschreef, heeft een overgroot deel van de BNA-leden aangegeven behoefte te hebben aan meer informatie over ondernemerschap. Reden voor de BNA om door middel van BNA Zakelijk de komende jaren extra aandacht te besteden aan het verder professionaliseren van het ondernemerschap. In het artikel `De kracht van de ondernemende architect' staan de belangrijkste uitkomsten van bovengenoemde enquête en worden de activiteiten van BNA Zakelijk toegelicht.

Verder in het BNA Blad #04 het vervolg op de Jonge Architectenprijsvraag 2010 `De verticale stad.' De reportage `Hoe verover je de vastgoedwereld?' volgt de drie winnaars die na het winnen van deze prijsvraag de handen ineen sloegen met jonge ontwikkelaars van Ymere en Proper-Stok. Op de Provada presenteerden deze drie teams hun uitgewerkte voorstel voor een verticale stad voor gezinnen én anderen. Hier werd ook de publiekswinnaar gekozen.

Het hoofdartikel over BNA Zakelijk, geschreven door Anne Luijten en Anja Manuel en de reportage over de Jonge Architectenprijsvraag 2010 van Willemijn de Jonge verschijnen in het BNA Blad #04 2010, dat op vrijdag 6 augustus 2010 wordt verspreid. Verder in dit nummer een artikel over het op stapel staande nieuwe Bouwbesluit, aandacht voor de BNA Helpdesk en de vierde aflevering van de serie Netwerken waarin het netwerk van kostendeskundigen en bestekschrijvers wordt belicht.

Het BNA Blad is het vakblad voor de leden van de BNA en wordt kosteloos naar hen en een geselecteerde groep opdrachtgevers verspreid.