Gemeente Veenendaal


Onderhoudswerkzaamheden in Componisten- en Vogelwijk

De gemeente gaat na de zomervakantie werkzaamheden aan wegen en beplanting uitvoeren in de Componisten- en deel Vogelwijk. Het gaat onder meer om maatregelen op de Goudvink en de Componistensingel zoals het herstel van tegel- of klinkerverhardingen op diverse plaatsen, het aanpassen van onveilige verkeersdrempels op meerdere plaatsen in de Componistenwijk en het verminderen van de schade die is opgetreden door wortelopdruk op diverse plaatsen en het nemen van maatregelen om toekomstige schade te beperken.

Â

Bij de infobalie in het gemeentehuis of op www.veenendaal.nl kunt u tekeningen inzien waarop in detail is aangegeven welke maatregelen waar worden genomen. In grote lijnen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd.

Â

Goudvink en Componistensingel

Er worden maatregelen genomen om het doorgaande karakter van deze wegen te benadrukken. De inritten naar alle zijwegen worden gelijk gemaakt. Op een aantal plekken komen drempels om schoolkinderen veiliger te laten oversteken. De rotonde tussen de Componistensingel en de Schans wordt aangepakt en ter plaatse van een deel van De Schans komen nieuw asfalt en fietsstroken.

Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden zal het verkeer op kleine schaal worden omgeleid. Bij de werkzaamheden op de rotonde en bij De Schans wordt de toegang tot de wijk vanaf de Schans tijdelijk afgesloten.

Â

Herstel tegel- en klinkerverhardingen

Op diverse plaatsen is de verharding van wegen en voetpaden verzakt of opgedrukt. Dit wordt hersteld zodat de verharding overal weer voldoet aan de eisen.

Verkeersdrempels

De huidige met palen gemarkeerde drempels die op veel plaatsen in de Componistenwijk liggen, worden vervangen door 20 km drempels of plateaus. Waar dit gevolgen heeft voor verhardingen op particulier terrein, wordt dit met de eigenaren afgestemd.

Â

Boomplantgaten

Op diverse plaatsen is schade aan de verharding ontstaan door bomen en wortelopdruk. Om in de toekomst zoveel mogelijk schade te voorkomen, worden onder andere boomspiegels aangepast en ondergrondse plantgaten vergroot en verwijderen wij op enkele plaatsen bomen om de overige meer ruimte te bieden. Ook worden hoogwortelende bomen vervangen door diepwortelende bomen. Inmiddels is een kapvergunning aangevraagd waarin tevens aangegeven is op welke plaats nieuwe soorten komen.

Â

Aanpassing parkeerplaatsen

Op enkele plaatsen is het nodig om parkeerplaatsen te verplaatsen om drempels aan te kunnen leggen of bomen op juiste afstand van elkaar te planten. Dit betreft met name een paar locaties aan de Sibeliusstraat 3 t/m 11, Beethovenlaan 33 t/m 47 en Bachlaan 10 t/m 18.

Â
Planning

Bij start van de uitvoering informeren wij u via de website en de gemeentepagina in de Veenendaalse Krant. De planning is direct na de zomervakantie (begin september) te starten en de werkzaamheden rond mei 2011 af te ronden.

Â

Meer informatie

U kunt ook contact opnemen met Wouter Fokker, telefoonnummer (0318) 538 735 of per email wouter.fokker@veenendaal.nl.