Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 11-08-2010

Tweede verdachte woninginbraak aangehouden

(zie persberichten Eemland zuid, d.d. 10/08/10 inbraak)

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag een tweede verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gepleegde woninginbraak op de Evertsenstraat afgelopen maandagavond.

Op maandag 9 augustus, rond 16.55 uur, kreeg de politie de melding dat net een woninginbraak aan de Evertsenstraat had plaatsgevonden. Bij de inbraak was computerapparatuur gestolen. Tegelijkertijd belde een getuige met de politie en meldde te hebben gezien dat rond het tijdstip van de inbraak daar twee mannen in een auto waren gestapt. Zij hadden in ieder geval een boodschappentas met daarin een laptop bij zich. De getuige gaf het type auto door, het kenteken en een signalement van de mannen. Kort daarna hielden agenten de eigenaar van de auto aan op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak.

Uit het onderzoek van de recherche bleek vervolgens ook de identiteit van de tweede vermoedelijke verdachte en werd uitgekeken naar deze man. Een politieagent die net zijn dienst had beëindigd en op weg was naar huis zag de verdachte rond 17.25 uur lopen op de Bisschopsweg. Op het moment dat de agent zich legitimeerde en kenbaar maakte dat hij was aangehouden ging de verdachte, een 37-jarige Amersfoorter, er gelijk vandoor. De agent achtervolgde de man en zag dat hij een schuur bij een woning invluchtte. Daar ontstond een worsteling waarbij de verdachte probeerde de agent te slaan met een metalen voorwerp. Na gebruik van enig toegepast geweld en met assistentie van geüniformeerde collegas lukte het uiteindelijk de verdachte te boeien en over te brengen naar het politiebureau. De agent in burger raakte tijdens de aanhouding licht gewond.

De Amersfoorter is ingesloten en de recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij meerdere gepleegde woninginbraken.