Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 11-08-2010

Politie houdt aanrander aan en zoekt meer slachtoffers/getuigen

VLEUTEN/DE MEERN Vrijdagochtend 6 augustus heeft de politie buiten heterdaad een minderjarige jongen aangehouden (leeftijd en woonplaats worden vanwege privacy niet genoemd). Hij wordt ervan verdacht meerdere vrouwen te hebben aangerand en schennis te hebben gepleegd in de periode van februari tot en met juni van dit jaar.

De verdachte sprak zijn slachtoffers aan bij het Lint, het fietspad dat door de wijk Terwijde loopt, ter hoogte van de Haarrijnse plas. Vervolgens pleegde hij schennis of betastte de vrouwen.

Om de verdachte op heterdaad te kunnen aanhouden, hield het wijkteam van de politie onder meer postacties. Deze acties leverden helaas geen aanhouding op. Door verder rechercheonderzoek kwam de jongen naar voren. Met toestemming van de officier van justitie mocht de politie de verdachte buiten heterdaad aanhouden. Hij is maandag 9 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie sluit niet uit dat meerdere vrouwen, die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, met de jongen en zijn gedrag zijn geconfronteerd. Daarom roept de politie deze mogelijke slachtoffers op om zich alsnog te melden bij de politie. Ook getuigen die zich niet eerder meldden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie, bureau Vleuten op tel: 0900-8844 of, indien U anoniem wenst te blijven, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Overlastgever met te veel op

UTRECHT - Agenten hielden in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus aan omdat hij veel te veel gedronken had.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Potterstraat zich vervelend gedroeg ter hoogte van een horecagelegenheid. De agenten troffen de jongen, een 17-jarige Utrechter, daar bij een scooter aan en hij had zijn helm nog op. De agenten bemerkten dat de jongen sterk naar alcohol rook en uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken. Uit beelden van cameratoezicht bleek dat hij vlak daarvoor met zij scooter over de Potterstraat had gereden. Daarop hielden de agenten hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, bijna zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Insluiper

UTRECHT Een insluiper werd op dinsdag 10 augustus betrapt bij het stelen van geld.

Rond 19.40 uur liep een man een bedrijfspand aan de Oudegracht binnen. In een kantoortje haalde hij geld uit een portemonnee, maar werd daarbij betrapt door een medewerker. De verdachte ging ervandoor en de medewerker zette de achtervolging in. Hij wist de dief in zijn kraag te grijpen, waarop hij het geld teruggaf. De politie werd gewaarschuwd en de agenten brachten de verdachte, een 55-jarige man uit Utrecht, over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Wielenruil eindigt in fietstochtje naar politiebureau

UTRECHT Een man werd op dinsdagavond 10 augustus betrapt bij een illegale wielenruil en mochtdaarna naar het politiebureau fietsen.

Via cameratoezicht zag de politie rond 23.55 uur dat een man op het Moreelsepark het voorwiel van een fiets demonteerde, die omruilde met zijn eigen voorwiel en vervolgens wegfietste naar de Mariaplaats.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 47-jarige man uit Utrecht, op de Mariaplaats aan. Zij lieten hem terugfietsen naar het Moreelsepark om de wielen weer om te wisselen. Omdat de fiets van de verdachte niet op slot kon en de agenten de fiets niet onbeheerd op het Moreelsepark achter wilden laten, verzochten zij de verdachte met zijn eigen fiets naar het politiebureau te fietsen, terwijl de agenten achter hem aanreden. In het politiebureau is proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Agressieve klanten

UTRECHT Twee mannen kregen het op dinsdagavond 10 augustus met een andere man aan de stok en vervolgens met meerdere medewerkers van een horecagelegenheid.

Rond 22.40 uur liepen twee mannen een horecagelegenheid aan de Amerongseberg binnen en deden een bestelling. Kort daarna kwam een andere man binnen en er ontstond een ruzie tussen hem en het tweetal. Personeelsleden van de gelegenheid kwam tussenbeiden, maar vervolgens richtte het tweetal hun agressie op het personeel. Daarbij liepen een viertal medewerkers klappen op. Vervolgens gingen de twee verdachten ervandoor. Eén van de slachtoffers raakte enkele tanden kwijt.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden in de omgeving een onderzoek naar de verdachten in, maar zij werden niet meer aangetroffen. De medewerkers, mannen en vrouwen tussen de 22 en 36 jaar oud, deden aangifte van mishandeling.

Signalementen

De verdachten reden in een witte auto, klein model (mogelijk Ford Fiesta of Opel Corsa)


1) Donkergetinte man, lange dreadlocks tot over de schouders, dun zwart snorretje, grijs T-shirt met korte mouwen en een print op de borst, blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen met witte veters.


2) Donkergetinte man, lange dreadlocks tot op zijn schouders, blauw T-shirt met korte mouwen en witte print op de borst. Hij had meerdere tatoeages op beide onderarmen. Hij droeg een donkere baseballcap van het merk Era met witte letter op de voorkant, donkerblauwe spijkerbroek en lichte sportschoenen.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Terrasdief

UTRECHT Een man pikte op dinsdag 10 augustus het geld van een terrastafel en ging ermee vandoor.

Rond 16.40 uur zat een medewerker van een horecagelegenheid aan de Neude op het terras even aan een tafel van zijn pauze te genieten en een sigaretje te roken. Hij zag dat een man het terras opliep, twintig euro van een tafel pakte die klanten ter betaling van de rekening hadden achtergelaten pakte en er met het geld vandoor ging. De medewerker zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 44-jarige man uit Utrecht, in zijn kraag te vatten, waarbij de medewerker hulp van omstanders kreeg.

De politie werd gewaarschuwd en agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Te hard

UTRECHT Een automobilist raakte op dinsdagavond 10 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij 50 km/u te hard reed.

Rond 19.35 uur zagen agenten een automobilist met een pittige snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. Zij gingen achter hem aan en klokten hem tussen Nieuwegein en Utrecht op (al gecorrigeerd) 150 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 20-jarige jongeman uit Utrecht, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.