Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

10 augustus 2010

Gemeente mag kappen aan Reviusplein

De kap van 59 bomen aan het Reviusplein kan doorgaan. De gemeente had een kapvergunning aangevraagd voor 61 bomen. Omwonenden dienden een bezwaarschrift in omdat ze vrezen dat door het kappen van de bomen hun leefomgeving wordt aangetast. De bezwaarschriftencommissie heeft geadviseerd om 59 bomen te kappen en een berk en een esdoorn te laten staan. Het college neemt dit advies over.

Klik hier voor het B&W-besluit (onderaan)

GEMEENTE HOOGEVEEN
Voorstel voor burgemeester en wethouders
Onderwerp
Bezwaarschrift kapvergunningen oude schoollocatie Reviusplein. Voorgesteld besluit
1. Het advies van de bezwaarschriftencommissie in essentie overnemen maar de bestreden besluiten niet herroepen
2. De verleende kapvergunningen intrekken voorzover het betreft de berk en de esdoorn aan de westzijde van het voormalige schoolterrein. 3. Mevrouw De Vos-Behr middels bijgaande conceptbrief van uw besluit op de hoogte brengen.
Beoogd resultaat
Zorgvuldige en afgewogen besluitvorming
Inleiding
Op 14 april en 28 april 2010 heeft de gemeente kapvergunningen afgegeven voor respectievelijk 50 bomen en 11 esdoorns op de oude schoollocatie aan het Reviusplein in Hoogeveen. Op 17 mei 2010 ontvingen wij een bezwaarschrift van mevrouw Vos-Behr, welke zij mede namens vier andere omwonenden heeft geschreven. Het bezwaarschrift was gericht tegen bovengenoemde besluiten. N.a.v. dit bezwaarschrift hebben op 15 juni en 6 juli 2010 bijeenkomsten plaatsgevonden met bezwaarmakers en omwonenden. Tijdens deze bijeenkomsten is de toezegging gedaan dat zo veel mogelijk berken aan de noordzijde van het gebied gehandhaafd zouden worden en dat Op 7 juli 2010 is het bezwaarschrift ter beoordeling aan de bezwaarschriftencommissie voorgelegd en op 18 juli 2010 hebben wij het advies van de bezwaarschriftencommissie ontvangen. Argumenten
1. De commissie geeft aan dat er geheel nieuwe vergunningen zouden moeten worden afgegeven, met uitzondering van twee bomen, hetgeen zou betekenen dat alles ter discussie staat, terwijl het advies neerkomt op het intrekken van de kapvergunning voor twee van de 61 bomen. Het komt de duidelijkheid ten goede om dat dan ook tot uitdrukking te brengen in het besluit op bezwaar. Het advies wordt dus in essentie overgenomen, maar de uitwerking geschiedt op andere wijze dan de commissie heeft aangegeven.
Kanttekeningen
n.v.t.
Aanpak
De beschikking op bezwaar zal in afschrift aan de vergunninghouder worden gezonden. Kosten, baten en dekking (kostensoort en kostenplaats) n.v.t.
Monitoring en evaluatie
n.v.t.
Communicatie
Pagina 2 van 2
GEMEENTE HOOGEVEEN
Voorstel voor burgemeester en wethouders
Het bezwaarschrift tegen de kap van bomen aan het Revius plein is gedeeltelijk gegrond. De verleende kapvergunning wordt ingetrokken voor twee van de 61 bomen waarvoor de vergunning is verleend. Voor de andere bomen blijft die in stand. Bijlagen
- Het bezwaarschrift van mevrouw De Vos-Behr
- Het advies van de bezwaarschriftencommissie
- De conceptbrief aan mevrouw De Vos-Behr
- De tekening van 11 maart 2010 met daarop aangegeven de twee te handhaven bomen