Politie Gelderland-Zuid

Jonge fietsendieven in de kraag gevat

Wijchen, 11-08-2010 o Dinsdag zijn twee jonge Nijmeegse fietsendieven van 13 en 14 jaar oud, in Alverna aangehouden door de politie. Zij hadden een fiets gestolen van een 14-jarige jongen uit Wijchen die folders aan het rondbrengen was.

De gedupeerde jongen meldde zich als slachtoffer van de diefstal op het politiebureau in Wijchen en vertelde zijn verhaal. Hij had zijn fiets tijdens het bezorgen even tegen een boom gezet en bij terugkomst zag hij twee jongens er met zijn fiets vandoor gaan.

Na de diefstal belde de bezorger zijn moeder die vanuit Malden richting Wijchen kwam. Op het bureau hoorde de moeder van haar zoon hoe de jongens eruit zagen. Zij had in Alverna de jongens die voldeden aan het signalement gezien. Moeder en zoon en een politiewagen gingen richting Alverna en daar werden de beide fietsendiefjes op de Heumenseweg aangetroffen en vervolgens aangehouden. De fiets werd een eindje verderop aangetroffen. Op het politiebureau werd het een en ander op papier gezet. Mogelijk dat de jongens worden doorverwezen naar bureau Halt. (14)

Laatst gewijzigd 11-08-2010 11:31 | © Regio Gelderland-Zuid |