Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 11-08-2010

Sluipverkeer ophaalbrug Dr. Deelenlaan op de bon

TILBURG: Op woensdag 11 augustus 2010 hield de politie tussen 07.30 uur en 08.30 uur een controle bij de ophaalbrug aan de Dr. Deelenlaan. Op de brug geldt een gesloten verklaring voor gemotoriseerd verkeer (m.u.v. bromfietsen). Automobilisten negeren de laatste tijd massaal dit verbod. Vanwege wegwerkzaamheden zijn er omleidingroutes ingesteld in Tilburg-West. Door illegaal gebruik te maken van deze smalle brug, creëren automobilisten een eigen sluiproute. Voetgangers en fietsers deden hierover hun beklag bij de wijkagente, wat reden was voor het verscherpte politietoezicht.
Veel potentiële overtreders kozen eieren voor hun geld en keerden om bij het zien van de politie. In totaal kregen negen automobilisten een bekeuring van 60,- nadat, ondanks de gesloten verklaring, toch gebruik maakten van de brug. Gisterochtend gingen er ook al tientallen overtreders op de bon. Tijdens de acties kregen de agenten meerdere complimenten van verschillende voetgangers en fietsers die gebruik maken van het bruggetje aan de Dr. Deelenlaan.

Fietsendieven op heterdaad ingerekend

MOERGESTEL: Een 80-jarige man ging dinsdag 10 augustus 2010 te 10.50 uur een krantje kopen aan de Tilburgseweg in Moergestel. Het zette zijn fiets voor de winkel en toen hij weer naar buiten kwam, zag hij een fietsendief op zijn rijwiel wegrijden. Samen met de winkelier ging de eigenaar (per auto) achter de twee fietsendieven aan. Het lukte hen om de knapen te achterhalen. Er ontstond even een kort handgemeen tussen de winkelier en een van de fietsendieven, waarna de jongens er vandoor gingen. Ze lieten daarbij de gestolen fiets achter. De gewaarschuwde politieagenten zochten de omgeving af en arresteerden twee Tilburgse jongens van 16 en 13 jaar oud. In het politiebureau volgde een bekentenis.
Nadat er proces-verbaal tegen het tweetal was opgemaakt, zijn ze aan hun respectievelijke ouders overgedragen. De 80-jarige eigenaar kreeg zijn Gazelle herenfiets vanzelfsprekend weer terug.

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval: politie neemt rijbewijs in

GOIRLE: Een dronken automobilist veroorzaakte dinsdagavond 10 augustus 2010 een aanrijding op de Dorpsstraat in Goirle. Het ongeval gebeurde omstreeks 22.00 uur toen een 27-jarige Tilburger met zijn auto in een slip raakte en tegen een boom belandde. De man verliet vervolgens de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij kreeg echter wroeging en kwam toch weer terug naar de Dorpsstraat. De man werd gearresteerd omdat er alcohol in het spel was en onderging in het politiebureau een ademanalyse. De uitslag bedroeg 660 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden het rijbewijs is van de Tilburger en maakten proces-verbaal en een rijverbod (7 uur) op. De verdachte is kort na middernacht weer in vrijheid gesteld.

Geweldpleger herkend op camerabeelden

TILBURG: De Tilburgse politie pakte dinsdagavond 10 augustus 2010 een 29-jarige man uit Esbeek. Hij wordt verdacht van mishandeling. Het geweld vond het afgelopen weekend plaats in een discotheek op de Heuvel in Tilburg. Een 30-jarige Tilburger kreeg zaterdag 7 augustus rond
01.45 uur klappen in zijn gezicht voor de deur van de
horecagelegenheid. Hij liep daardoor o.a. een kapotte lip op en deed aangifte. Op camerabeelden herkende de politie de 29-jarige Esbeeker. In overleg met de Officier van Justitie werd hij dinsdagavond
gearresteerd, waarna er proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend.

Bikers arresteren vandaal op heterdaad

TILBURG: Politiebikers wisten in de nacht van dinsdag 10 augustus op woensdag 11 augustus 2010 een vandaal te achterhalen. Getuigen meldden om 00.30 uur dat drie jongens vernielingen pleegden op het NS-Plein en de Atelierstraat waren ingelopen. Op de politiefietsen waren de vandalen snel achterhaald. Een 21-jarige Tilburger nam direct de schuld op zich en vertelde dat hij (en niet zijn twee vrienden) de
vernielingen hadden gepleegd. Hij had in een dronken bui staan springen op een fiets, een reclamebord vernield en geschopt tegen het glas van een bushokje. Hij werd om 06.00 uur na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Vrouw raakt licht gewond bij aanrijding

TILBURG: De politie behandelde dinsdag 10 augustus 2010 om 15.40 uur een aanrijding op het Stadhuisplein. Het ging om een
kop-staart-aanrijding tussen twee personenauto's.
Een 20-jarige automobiliste uit Berkel-Enschot was op haar voorgangster gebotst. De voorste automobilist betrof een 34-jarige automobiliste uit Tilburg. Zij had last van haar maag en is per ambulance naar het Elizabeth ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat haar ribben gekneusd waren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-08-2010 11:44 | © Regio Midden en West Brabant |