Gemeente Venray


11 augustus 2010

PGB-er kan ook in 2011 weer terecht bij de SVB

De gemeente Venray heeft sinds 2007 een overeenkomst met de Sociale Verzekeringsbank. Deze overeenkomst loopt 31 december 2010 ten einde. Omdat de service voor pgb-ers uitstekend bevalt, wordt de overeenkomst voor onbepaalde tijd verlengd.

Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is het voor mensen met beperkingen mogelijk om hulp bij het huishouden te krijgen in de vorm van een persoonsgebonden budget (pgb). Dit wil zeggen dat deze mensen een geldbedrag krijgen waarvoor zij zelf hulp in kunnen kopen. Dit brengt wel een aantal verplichtingen met zich mee. Ook is vaker sprake van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst tot opdracht tussen budgethouder en degene die hulp verleent.

De afgelopen vier jaar heeft de gemeente Venray aan de SVB gevraagd om de budgethouders te ondersteunen bij het voeren van de administratie. Ook kunnen de budgethouders met al hun vragen over de pgb's terecht bij de SVB. Dit is een extra service die de gemeente Venray biedt aan haar klanten met een pgb.

Door het verlengen van de overeenkomst met de SVB kunnen budgethouders gebruik blijven maken van de ondersteuning die de SVB te bieden heeft.