Crown verhoogt productiecapaciteit van drinkblikjesfabriek in Slowakije 11/08/2010 13:05

PR Newswire

PHILADELPHIA, August 11, 2010 /PRNewswire/ --

- Nieuwe productielijn steunt klantengroei in Midden- en Oost-Europa

Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) (http://www.crowncork.com) een interntationaal vooraanstaand leverancier van metalen verpakkingsproducten maakt vandaag bekend dat zijn business unit, CROWN Bevcan Europe & Middle East, een tweede productielijn voor drinkblikjes zal plaatsen in zijn onlangs geopende faciliteit in Kechnec, Slowakije.

Naar verwachting is de nieuwe lijn begin 2011 bedrijfsklaar met een eerste jaarproductiecapaciteit van ongeveer 850 miljoen tweedelige aluminium drinkblikjes in meerdere formaten, waaronder 25cl en 33cl. De extra capaciteit verdubbelt de jaarproductiecapaciteit van de fabriek in Kechnec naar meer dan 1,6 miljard 25cl, 33cl, en 50cl blikjes.

"We zijn erg verheugd over de sterke klantvraag in Midden- en Oost-Europa. De fabriek heeft een gunstige lokatie om klanten in Slowakije te bedienen, en ook de buurlanden Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië, en de Oekraïne", zegt Chris Homfray, president van Crown Europe. "Het aluminium drinkblikje is een perfecte verpakking voor de markt in Midden- en Oost-Europa omdat het gemakkelijk mee te nemen is, snel afkoelt, en 100 procent recycleerbaar en duurzaam is. Ook belangrijk, we verwachten daarnaast dat de extra productielijn zowel de productiviteit zal verhogen alsook de efficiëntie op de fabriek, welk was voorzien toen de plannen voor de fabriek werden gemaakt."

Waarschuwing met betrekking tot vooruitziende verklaringen
Met uitzondering van de historische informatie in dit persbericht bevat het uitspraken die op de toekomst zijn gericht met inbegrip van de bijbehorende risico's, onzekerheden en andere factoren. Met name ook de vraag of de vraag naar tweedelige aluminium drinkblikjes blijft groeien in Midden- en Oost-Europa, of het bedrijf met succes zijn plannen in werking kan stellen betreffende de toevoeging van een extra productielijn voor drinkblikjes en de productiedoelen kan halen, het vermogen van het bedrijf om uit te breiden naar Midden- en Oost-Europa en het vermogen van het bedrijf om de productiviteit en efficiëntie te vergroten, zijn factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen doen verschillen van datgene wat er in de voorspellende verklaringen wordt gezegd of gesuggereerd. Belangrijke factoren die de verklaringen gedaan in dit persbericht of de feitelijke bedrijfsresultaten of financiële conditie van het bedrijf zouden kunnen veranderen, worden besproken onder het kopje "Vooruitziende verklaringen" op formulier 10-K van het bedrijf, het jaarverslag voor het jaar eindigend op 31 december 2009, en in andere ingediende rapportages voor deze datum of erna. Het bedrijf is niet van plan bepaalde voorspellende verklaringen ten opzichte van toekomstige gebeurtenissen te herzien of te wijzigen.

Over Crown Holdings, Inc.
Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) is via zijn dochterondernemingen een toonaangevende leverancier van verpakkingsproducten aan marketingbedrijven voor consumenten over de hele wereld. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania. Ga naar http://www.crowncork.com voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

In Europa: Caroline Archer, directeur marketing, tel: +33-1-49-18-40-43, e-mail: caroline.archer@eur.crowncork.com

In de Verenigde Staten: Tom Hughes, marketingmanager, tel:

+1-215-698-5289, e-mail: thomas.hughes@crowncork.com

Voor redactionele vragen: Michael F. Dunleavy, vice-president van de afdeling Corporate Affairs and Public Relations, tel: +1-215-698-5051, e-mail: mdunleavy@crowncork.com.

Voor investeerders: Thomas A. Kelly, senior vice-president - afdeling financiën, tel: +1-215-698-5341

In Europa: Caroline Archer, directeur marketing, +33-1-49-18-40-43; caroline.archer@eur.crowncork.com; in de Verenigde Staten: Tom Hughes, marketingmanager; +1-215-698-5289; thomas.hughes@crowncork.com; voor redactionele vragen: Michael F. Dunleavy, vice-president van de afdeling Corporate Affairs en Public Relations; +1-215-698-5051; mdunleavy@crowncork.com, of voor investeerders: Thomas A. Kelly, senior vice-president - afdeling financiën, +1-215-698-5341






-