Politie Hollands Midden

Snelheidscontroles in de Duin- en Bollenstreek

Oegstgeest, Katwijk, Sassenheim, Noordwijkerhout, 11-08-2010 o De afgelopen week heeft de politie in de Duin- en Bollenstreek in Oegstgeest, Katwijk, Sassenheim en Noordwijkerhout op snelheid gecontroleerd.

In Oegstgeest vond op donderdag 5 augustus en dinsdag 10 augustus een snelheidscontrole plaats op de Rijnzichtweg. De politie controleert hier regelmatig na klachten van omwonenden over geluidsoverlast als gevolg van te snel rijden, met name in de vroege en late uurtjes. Ongeveer één op de tien gecontroleerde weggebruikers (350 van de 3.620) hield zich niet aan de snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 83 km/u.

In Katwijk vond op vrijdag 6 augustus een controle plaats aan de Biltlaan. Automobilisten mogen met maximaal 50 km/u over deze weg rijden. In totaal reden er 1.316 bestuurders voorbij; 140 daarvan reden te hard en ontvangen binnenkort post van de CJIB. Eén bestuurder maakte het wel heel erg bont en reed maar liefst 94 km/u.

Zaterdag 7 augustus vond er een snelheidscontrole plaats in Sassenheim aan de Teijlingerlaan. De maximale snelheid ter plaatse is 60 km/u. Van 3.768 weggebruikers werd de snelheid gemeten. 150 van hen reed te hard. De hoogste gereden snelheid was 86 km/u.

In Noordwijkerhout werd op dinsdag 10 augustus gecontroleerd binnen de bebouwde kom aan de Koninginneweg. Automobilisten mogen met maximaal 30 km/u over dit wegdeel rijden. In totaal kwamen er 547 bestuurders voorbij; bijna de helft hiervan reed te hard. De snelste passant reed met 61 km/u. zelfs meer dan tweemaal de toegestane snelheid.

Onderzoek wijst uit dat een te hoge of onaangepaste snelheid bij 33 procent van de ongevallen een rol speelt. Daarom zullen de controles de komende tijd worden voortgezet.