Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 13.20 uur

Utrecht, 11-08-2010

Getuigenoproep beroving

ZEIST - Vrijdagavond 6 augustus is omstreeks 23.00 uur een 17-jarige man uit Zeist bij Nijenheim door een nog onbekende man beroofd van zijn mobiele telefoon.

Het slachtoffer liep die avond over het bruggetje bij winkelcentrum de Clomp richting de flats aan de Nijenheim. Hier werd hij plotseling aangesproken door een man die de gsm van de jongen wilde lenen. Toen de jongen aangaf dat dit niet kon, pakte de man de gsm af en greep hij de jongen bij zijn keel. Ook sloeg hij de jongen in zijn buik. Hierop sloeg de jongen terug en vluchtte de man met de buit weg in de richting van De Brink. De jongen deed aangifte bij de politie van de beroving.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Het signalement van de man is als volgt:De verdachte is tussen de 25 en 30 jaar, heeft een smal en dun postuur, heeft een lichtgetint uiterlijk, is ongeveer
1.90 meter lang, heeft halflang krullend zwart haar en grote donkere ogen. Verder droeg hij een bruine blouse en een blauwe spijkerbroek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000.