Gemeente Krimpen aan den IJssel

Uitbreiding buurtonderzoek

Op 30 juni 2010 is in een singel in de gemeente Krimpen aan den IJssel een handgranaat gevonden. Naar aanleiding van deze vondst is een buurtonderzoek gestart. In het kader van het onderzoek voeren duikers van de maritieme EOD Company van de Explosieven Opruimingsdienst van defensie een verkennend onderzoek uit.

Een 44-jarige man uit Krimpen aan den IJssel heeft op 30 juni jl. een granaat uit een singel in de gemeente gevist. De Explosieve Opruimings Dienst heeft de granaat tot ontploffing gebracht. De man wilde tegen half negen water uit de singel halen, toen hij iets in het water zag liggen dat op een granaat leek. Hij haalde het voorwerp uit het water en belde de politie.
Agenten die ter plaatse kwamen, zetten uit voorzorg de omgeving af en waarschuwden de Explosieven Opruimings Dienst. Die inspecteerde het voorwerp en constateerde dat het om een echte granaat ging, een zogenoemde scherfgranaat. De granaat werd onschadelijk gemaakt en daarna vervoerd naar de Schaardijk. Daar is de granaat tot ontploffing gebracht.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl