Watersportverbond - KNWV

Team Coster zeilt Sail for Gold 2010 niet uit

dinsdag 10 augustus 2010

Team Coster heeft in overleg met technische en medische staf van de Delta Lloyd Kernploeg besloten de Sail for Gold Regatta 2010 niet uit te zeilen. Sven Coster kreeg op de eerste dag van het ISAF World Cup evenement op het Olympische wedstrijdwater last van een blessure aan zijn rug. De tweede wedstrijd op 9 augustus zeilden de broers niet meer uit.

Ondertussen is Sven Coster op 10 augustus onderweg naar Nederland waar, onder begeleiding van de teamarts van de Delta Lloyd Kernploeg, nader onderzoek zal plaatsvinden. Naar aanleiding van de uitkomst van dit onderzoek zal de medische staf een nieuw behandelprogramma opzetten.

Sven Coster zei: âOp de voorlaatste dag van het WK 470 in Nederland speelde deze blessure op. Daarna hadden we maar drie weken om te herstellen en ons weer op te laden en voor te bereiden op dit World Cup evenement. En die drie weken zijn alles behalve optimaal geweest mede door de situatie rondom het ontslag van onze coach . Dus je mag wel stellen dat we ook leeg en moe gestreden zijn. Ik ga nu echt de tijd nemen om de rug goed te laten revalideren.â

(foto Sven en Kalle Coster, fotograaf Richard Langdon)