Watersportverbond - KNWV

Nederlanders in vijf klassen in top drie

dinsdag 10 augustus 2010

Op het Olympische wedstrijdwater tijdens Sail for Gold 2010 staan Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg in vijf klassen in de top drie. De omstandigheden waren bar en boos. Veel wind, striemende regen en bar weinig zicht. Ook de Match race dames doen het goed en zijn nog steeds ongeslagen, maar in die klasse kan je nog niet van een top drie praten. Verder is het de moeite van het vermelden waard dat ex kernploeglid Pieter-Jan Postma tweede staat in de Finn klasse.

470 dames (Westerhof / Berkhout 2de)
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout staan nu tweede in het algemeen klassement. Lobke Berkhout zei: âNa een uniek en spetterend WK is het lastig om de draad weer op de pakken. Maar we zijn weer in
de wedstrijd!â De wereldkampioenen scoorden twee tweede plaatsen. De Japanse Ai Kondo en Wakako Tabata staan voorlopig eerste.

(foto Berkhout en Westerhof met winterse mutsen op, fotograaf Thom Touw)

470 mannen
Steven LeFevre en Steven Krol waren weer eens op dreef voor de Zuid Engelse kust. Maar de Stevens zagen het goed en scoorden een vierde en een vijfde plaats.

âVroeger waren we echt supersnel in deze condities,â zei Steven LeFevre eenmaal terug op de kade van het Weymouth Sailing centre. âWe trokken de schoot aan en we vlogen iedereen voorbij bij wijze van spreken. Dat zijn we even kwijt geweest. Dit voelt goed.â

Laser dames (Bouwmeester 1ste)
In de Laser radial klasse doet Marit Bouwmeester goede zaken. In de Engelse âzomerseâ omstandigheden (20-25 knopen wind) gaat de Laser radial zeilster nog steeds aan de leiding. In de eerste wedstrijd kreeg Bouwmeester een gele vlag van de scheidsrechters en moest ze een rondje draaien. Ze werd nog zevende, in de tweede manche van de dag werd ze eerste. Ze gaat aan de leiding in het klassement.

Foto: Marit Bouwmeester in actie, fotograaf Thom Touw)

Laser mannen (De Haas 3de)
Rutger van Schaardenburg pakte twee eerste plekken en stijgt daarmee naar een 19de plaats. Een goede prestatie van de Dordtenaar. â Jaap Zielhuis zei âHij zag het goed, hij zeilde goed en hij ging hard. Ook Marc de Haas ging goed met een vijfde en een zevende plaats. Laser kernploeg coach Jaap Zielhuis was tevreden. âHet gaat goed in het Nederlandse laserkamp. Maar dit is zeker hoopgevend. Dit zijn de kwalificatiewedstrijden. De concurrentie wordt nog veel heftiger in de finales in de gold fleet.â

Marc de Haas: âHet gaat weer de goede kant op. Heb veel blessures gehad en daar heb ik weinig last meer van.â

Match Racen (Nederlanders ongeslagen)
Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf kwamen vandaag niet in actie tijdens het match racen. Ze zijn nog steeds onverslagen.

Sonar (Hessels, Van der Veen en Rossen 1e)
Udo Hessels, Marcel van der Veen en Mischa Rossen gaan nog steeds aan de leiding in de Paralympische Sonarklasse.

2.4mR (Schmitter 2de)
Thierry Schmitter staat op een gedeelde tweede plaats in de
paralympische 2.4mR klasse. Schmitter en zijn Franse rivaal Seguin geven elkaar geen duimbreed. Ze delen de punten.

//einde

Voor meer informatie bel Simon Keijzer 06 54 75 44 05
Voor alle uitslagen zie www.skandiasailforgoldregatta.co.uk
Volg de Delta lloyd Kernploeg op twitter www.twitter.com/topzeilen