Watersportverbond - KNWV

Koningin bezoekt 75ste Sneekweek

woensdag 11 augustus 2010

De Sneekweek, het grootste zeilevenement van Europa op binnenwateren, wordt dit jaar voor de 75ste keer georganiseerd. Hare Majesteit de Koningin zal vandaag op Hardzeildag met De Groene Draeck de Sneekweek bezoeken.

Sneekweek logo 75 De Sneekweek, het grootste zeilevenement op
binnenwater in Europa, is een zesdaags zeilevenement, waaraan circa 1000 zeilers deelnemen verspreid over een 40-tal klassen. De
wedstrijdenreeks is gestart op zaterdag. Overdag zijn er wedstrijden op het Snekermeer en wordt er om de eer gestreden. In de binnenstad vinden verschillende festiviteiten plaats voor de vele tienduizenden bezoekers die voor de sfeer komen.

In 2010 wordt voor de 75-ste keer de Sneekweek georganiseerd. Het lustrum wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Een speciale
jubileumcommissie is al geruime tijd bezig om allerlei extra
activiteiten rondom dit lustrum te organiseren.

De woensdag in de Sneekweek is altijd de zogenaamde 'Hardzeildag', het hoogtepunt van de Sneekweek. Vele toeschouwers komen dan naar het Starteiland. âs Morgens om 10.00 uur starten de eerste zeilwedstrijden. De verschillende wedstrijdklassen starten met tussenpozen van enkele minuten. In het begin van de middag finishen de vroege starters en starten de grote wedstrijdschepen.
De Koningin zal met De Groene Draeck aanmeren aan het Starteiland voor een kort bezoek aan de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

Voor meer achtergrondinformatie over de historie van de Hardzeildag en de Sneekweek kunt u vinden op www.sneek.nl. Kijk op www.sneekweek.nl.