Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11-08-2010

Oosterhoutse inbreker bekent vijftien inbraken

OOSTERHOUT: Met de bekentenis van een 25-jarige inbreker verwacht de politie klaarheid te hebben in minimaal vijftien inbraken in Oosterhout (N-Br).

De man was de afgelopen maanden juni en juli vooral actief in
Oosterhout-Noord en in Oosterhoutse centrum. Hij paste verschillende manieren toe om huizen binnen te komen. Zo klom hij regelmatig via een openstaand raam naar binnen, maar brak hij ook deuren open. Zijn buit bestond vooral uit televisies, gameconsoles, laptops, fotocamera's en contant geld.
Van de gestolen spullen is tot op heden nog niets terug gevonden. De man heeft de spullen vermoedelijk doorverkocht. De arrestant is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is van Oosterhoutse origine.

Het speciale woninginbrakenteam van de Oosterhoutse politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van camerabeelden. De wijkagent herkende de man daarop. Aanvullend recherche onderzoek en navraag door de wijkagent in buurt, leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de 25-jarige verdachte. De man is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld. De gedupeerden zijn inmiddels door de politie persoonlijk geïnformeerd over de oplossing van hun zaak.

De aanpak van woninginbraken geldt voor de politie als een belangrijk speerpunt. Daarom werd op 1 maart 2010 voor het district Oosterhout een speciaal woninginbrakenteam ingesteld. Een toename van inbraken was aanleiding om dit onderzoeksteam te formeren.
Het team, bestaande uit negen rechercheurs, houdt zich fulltime bezig met opsporingsonderzoeken na woninginbraken. Daarnaast houden agenten verscherpt toezicht en brengt de technische recherche alle aangetroffen dadersporen in kaart.
De politie roept burgers op om ramen en deuren goed af te sluiten en ook zeker het nachtslot te gebruiken. Daarnaast wordt gevraagd om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties. Op www.politiemwb.nl staan inbraak preventietips.

Politie houdt winkeldief aan

BREDA/ DONGEN: De politie hield dinsdag 10 augustus 2010 om 12.30 uur een 45-jarige man uit Breda aan voor diefstal. De man wordt ervan verdacht diezelfde middag rond 12.00 uur een tv te hebben gestolen bij een winkel in de Tramstraat in Dongen. Personeel van de winkel deed melding van de diefstal, gaf het kenteken en type van de auto en het signalement van de man zelf door aan de politie. Agenten zagen de genoemde auto rijden op de Tilburgseweg in Breda en hielden de man aan. In de auto werd de tv aangetroffen. De man verklaarde bij verhoor dat hij de tv graag wilde hebben, maar hier geen geld voor had. Hij had de tv opgepakt en was zonder te betalen de winkel uit gelopen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Dronken bromfietser op autosnelweg

OOSTERHOUT: Passanten meldden dinsdagavond 10 augustus om 23.30 uur dat zij een slingerende scooterrijder over de autosnelweg A-27 hadden zien rijden. De man ging in zuidelijke richting en had bij de rustplaats Galgenveld de autosnelweg verlaten. Gewaarschuwde agenten troffen de 22-jarige man uit Teteringen en zijn bromfiets aan op de rustplaats. Hij was onderweg naar het benzinestation om wat te eten en te drinken te kopen. Hij had echter al alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. In politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 330 ug/l opleverde. In zijn geval is 88 ug/l de wettelijke grens. De agenten konden het rijbewijs niet invorderen, want de verdachte reed zonder bromfietsrijbewijs op de scooter. Er is
proces-verbaal en een rijverbod van vier uren tegen de man opgemaakt. De verdachte is om 01.10 uur weer in vrijheid gesteld, waarna hij te voet zijn weg vervolgde.

67 km/u te snel: politie vordert rijbewijs in

MADE: Een 34-jarige uit Terheijden moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren. De automobilist werd dinsdag 10 augustus 2010 om 16.00 uur op de Brandestraat in Made geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 127 km/u. Op de Brandestraat is echter maximaal 60 km/u toegestaan. De snelheid werd met behulp van een LaserGun vastgesteld door een agent van het Verkeershandhavingsteam. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de
overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-08-2010 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |