Technische Universiteit Eindhoven

220 internationale studenten starten introductieperiode

Geplaatst: 11 augustus, 2010

Maar liefst 220 internationale studenten met tientallen verschillende nationaliteiten zijn aangekomen in Eindhoven om te komen studeren aan de TU/e. Deze bijzondere en kleurrijke groep masterstudenten is vorige week persoonlijk opgevangen met een zogenoemde Meet en Greet service en volgt vanaf deze week het TU/e Introduction Program (TIP).

Studenten ontvangen TU/e-fiets

Tijdens deze periode worden de studenten intensief begeleid om ze wegwijs te maken binnen de TU/e, de stad Eindhoven en de regio, zodat ze hun studie zo makkelijk mogelijk kunnen beginnen.

TU/e-fiets
Behalve het regelen van praktische zaken zoals inschrijvingen aan de TU/e en in de gemeente en het regelen van een verblijfsvergunning, hebben de studenten deze week allemaal hun TU/e-fiets en notebook opgehaald. Onwennig werden soms de eerste meters op het nieuwe vervoersmiddel gereden. Een aantal multinationals uit de regio Eindhoven zullen zich presenteren aan de studenten en ook maken ze kennis met de Nederlandse taal.

Sociale interactie
In de tweede week van het TIP volgen de internationale studenten onder begeleiding van een buddy vaak een Nederlandse TU/e-student de reguliere introweek samen met de Nederlandse bachelorstudenten. Uiteraard staan het sociale leven en de interactie tussen Nederlandse en internationale studenten centraal.

Voorbereiding op studie
In de laatste week maken de studenten kennis met hun studie en faculteit, de onderwijsvormen en het onderzoek aan de TU/e. Ze volgen bovendien workshops Dutch Culture and Cooperation om zich voor te bereiden op hun academische vaardigheden die ze nodig hebben tijdens de studie en het samenwerken in multiculturele projectgroepen.