Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 11 augustus 2010

|     |Wezep - Twee mannen aangehouden voor drugsbezit           |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 11 augustus twee mannen aangehouden op een parkeerplaats aan de snelweg A28 bij Wezep. De twee waren in het bezit van een geringe hoeveelheid van softdrugs.


De politie zag rond 03.00 uur een opvallende auto op de parkeerplaats. In eerste instantie leek de auto leeg, maar later bleken er twee mannen in de auto te slapen. De agenten spraken de mannen aan en roken daarbij een weedlucht in de auto. De politie heeft de auto doorzocht en kwam daarbij een geringe hoeveelheid drugs tegen. Ook werd een hoeveelheid aan vermoedelijk handelsgeld aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachten, een 25-jarige man uit Zwolle en een 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats, zijn meegenomen voor nader verhoor naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|2.   |Heerde - Diefstal bij insluiping in woning                |

Bij een woning aan het Braamkamp in Heerde heeft in de nacht van maandag op dinsdag 10 augustus een insluiping plaatsgevonden. Men is er vandoor gegaan met onder meer een laptop, een fotocamera en geld.


De insluiping werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Men is de woning binnengekomen door een openstaand raam. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Bewoners kunnen de kans op woninginbraken of insluipingen verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.
Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.