Politie Amsterdam-Amstelland

Man gewond na schietincident Leidsche Bosje

Bij een schietincident op de Stadhouderskade is in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus rond 01.45 uur een 28-jarige man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, de politie zoekt een aantal specifieke getuigen.

Jonge vrouw
Aan het incident ging een korte woordenwisseling vooraf tussen het slachtoffer, die met een vriend een sigaretje aan het roken was op het Leidsche Bosje, en de latere schutter. Wat de exacte aanleiding is voor de woordenwisseling is niet helemaal duidelijk. Wél is duidelijk dat kort daarvoor een jonge vrouw passeerde die door zowel het slachtoffer als de dader is aangesproken. Deze vermoedelijk blanke vrouw, tussen de 20-25 jaar oud, kan belangrijke informatie verstrekken voor het onderzoek. De politie is op zoek naar haar.

Twee onbekend gebleven mannen
Het onderzoeksteam komt verder graag in contact met twee onbekend gebleven mannen, waarvan er één als taxichauffeur werkzaam is. Het tweetal maakte bij de politie melding van het incident.

De schutter liep na het incident weg in de richting van het Leidseplein. Rechercheurs van het district West hebben de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.


____________________