Ministerie van Buitenlandse Zaken

Eerste Kamer inzake informatie betreffende de afwikkeling voor personeel WEU-Assemblee

Kamerbrief aan de Eerste Kamer inzake informatie betreffende de afwikkeling voor personeel WEU-Assemblee

Kamerbrief | 9 augustus 2010

Graag bied ik u hierbij de reactie aan op het verzoek van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking en voor Europese Samenwerkingsorganisaties van 6 juli 2010 om informatie over de afwikkeling voor het ondersteunend personeel van de Assemblee dat in 2011 zal "afvloeien" vanwege de voorziene opheffing van de WEU.

In mijn brief van 31 maart jl. informeerde ik u over het voornemen van de regering tot opzegging van het WEU-verdrag, hetgeen op 30 juni jl. is geschied. Hierdoor zal Nederland per 1 juli 2011 geen lid meer zijn van de WEU. Momenteel wordt door de lidstaten en het Secretariaat-Generaal gewerkt aan de opheffing van de WEU per laatstgenoemde datum. Opheffing van de WEU zal tot gevolg hebben dat het dienstverband met het personeel zal worden beëindigd.

De reguliere arbeidsvoorwaarden van het personeel bevatten een regeling die ziet op de beëindiging van het dienstverband. Deze regeling is eveneens van toepassing nu de organisatie wordt opgeheven. Thans wordt door de lidstaten in overleg met vertegenwoordigers van het WEU-personeel gesproken over de regeling.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen